Sagan sa len tesne vyhol pádu a umiestnil sa na treťom mieste

NETKY.SK • 16 Január 2019, 09:26 • 2 min
Sagan sa len tesne vyhol pádu a umiestnil sa na treťom mieste

ANGASTON - Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Bora-hansgrohe obsadil tretie miesto v 2. etape pretekov Santos Tour Down Under v Južnej Austrálii. V záverečnom hromadnom špurte v Angastone nestačil iba na víťazného Novozélanďana Patricka Bevina (CCC Team) a domáceho Caleba Ewana (Lotto Soudal). Bevin sa vyhupol aj na čelo priebežného poradia, Sagan za ním na ôsmej pozícii zaostáva o 11 sekúnd.

slovakia

left justify in out

Druhá etapa TDU viedla z Norwoodu cez Barossa Valley do Angastonu a pre vysoké horúčavy ju z pôvodných 149 km skrátili o 27 km. Preteky, rovnako ako v 1. etape, poznačil hromadný pád necelý kilometer pred cieľom. Zaplietlo sa doň viacero pretekárov, vo finiši tak špurtovalo iba torzo z hlavného balíka. Bevin na cieľovej rovinke najlepšie zareagoval na atak Luisa Leona Sancheza a v záverečných 150 m sa predral dopredu. 

 

 

Sagan sa v závere zavesil na Sancheza a finišoval napokon ako tretí. "Aj keď záver dnešnej etapy ovplyvnil pád, myslím si, že včerajší šprint bol nebezpečnejší. Dnes sa finišovalo na miernom kopci a bolo to viac o nohách. Pád ma nepoznačil, aj keď sa stal hneď za mnou. Mám dojem, že sa dokonca niekto dotkol môjho zadného kolesa. Keď Luis Leon Sanchez zaútočil, zostal som za ním v závese, no Patrick Bevin celkom poľahky zvíťazil," komentoval etapu Sagan.

 

 

"Zajtrajšia etapa bude ťažšia než prvé dve, uvidíme, čo budem môcť urobiť. Zatiaľ som sa nerozhodol, čo spravím, uvidím priamo počas etapy, aké mám šance," uviedol Sagan na záver. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona