Muž, ktorý dával kolegom do jedla ortuť, dostal doživotie

NETKY.SK • 7 Marec 2019, 17:33 • 2 min
Muž, ktorý dával kolegom do jedla ortuť, dostal doživotie

BERLÍN - Nemec, ktorý niekoľko rokov pridával svojim kolegom do jedla jedovaté látky vrátane ortute, pretože chcel vidieť, ako sa trápia, dostal vo štvrtok trest doživotného väzenia za viacnásobný pokus o vraždu.

slovakia

left justify in out

Súd v Bielefelde konštatoval, že 57-ročný Klaus O. by v prípade prepustenia pravdepodobne pokračoval v trestnej činnosti, preto v jeho prípade nebude možné podmienečné prepustenie po pätnástich rokoch, ktoré je v Nemecku v prípade doživotných trestov bežnou praxou.

 

img


Klaus O. pridával v rokoch 2015 až 2018 do sendvičov svojich kolegov v práci okrem iného ortuť či octan olovnatý. Ako sa neskôr vyjadril pred vyšetrovateľmi, chcel pozorovať, ako jeho kolegovia "fyzicky chátrajú". Jedna z jeho obetí je s poškodením mozgu v kóme, ďalší dvaja majú vážne poškodené obličky. Páchateľa odhalila bezpečnostná kamera.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies