VIDEO Bolestivý protest: Umelec si priklincoval semenníky na červenom námestí!

NETKY.SK • 11 November 2013, 11:51 • 2 min
VIDEO Bolestivý protest: Umelec si priklincoval semenníky na červenom námestí!

MOSKVA – Bolestný protest! Ruský umelec Piotr Pavlenski (29) si priklincoval svoje semenníky priamo na moskovskom Červenom námestí.

slovakia

left justify in out

Ruská polícia zatkla Pavlenskeho za jeho nezvyčajný protest na najnavštevovanejšom mieste v Moskve. Umelec sa vyzliekol do naha, sadol si na zem a priklincoval si semenníky na protest proti ruskému „policajnému štátu“.

Pavlenski napísal na stránku grani.ru prečo zvolil práve tento druh protestu: „Nahý umelec pozerajúci sa na svoje semenníky priklincované ku kremeľskému chodníku je metafora pre apatiu, politickú ľahostajnosť a fatalizmus ruskej spoločnosti.“

Toto však nebol prvý Pavlenskeho protest. V roku 2011 si zašil pery po tom, čo zatkli dve členky hnutia Pussy Riot, ktoré spievali v moskovskej katedrále. Okrem toho sa zabalil do ostnatého drôtu pred vládnou budovou v Petrohrade.

Varovanie: Video je len pre silné povahy a osoby staršie ako 18 rokov!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies