Boris Johnson: „Za vysoké ceny nemôžem ja, ale sadista Putin!"

NETKY.SK • 29 August 2022, 11:45 • 2 min
Boris Johnson: „Za vysoké ceny nemôžem ja, ale sadista Putin!"

LONDÝN - Britský premiér v demisii sa tak vyjadril včera.

slovakia

left justify in out

Británia je tvrdo zasiahnutá dôsledkami protiruských sankcií, tak ako aj štáty Európskej únie. Inflácia na Britských ostrovoch prvýkrát za posledných 40 rokov prekročila 10 %. Aj keď u nás je vyššia, reštaurácie, bary a puby v Spojenom kráľovstve ohlásili rušenie svojich prevádzok a skracovanie otváracích hodín.

 

img

 

Dôvod je prostý – majitelia nedokážu platiť vysoké ceny energií. Rovnako tak ani súkromné osoby, v Anglicku už dokonca vzniklo hnutie Neplaťte!, ktoré vyzýva na to, aby Briti od 1. októbra vo veľkom prestali platiť svoje účty.

 

Viac o kampani si môlžete prečítať tu: Brit založil kampaň Neplaťte! Pridal sa k nemu ohromujúci počet ľudí

 

img

 

Boris Johnson vo svojom poste The Mail on Sunday, uviedol, že hoci jeho krajinu čakajú hrozné časy, budúcnosť Spojeného kráľovstva „bude zlatá." Z vysokých cien energií, potravín, pohonných hmôt či drogistického tovaru obvinil Vladimíra Putina. 

 

„Bola to Putinova invázia na Ukrajinu, ktorá vystrašila trhy s energiou. Je to Putinova vojna, za ktorú platia britskí spotrebitelia. Kvôli nemu sa váš účet za energiu ztrojnásobuje. A myslím si, že Putin to vie a robí mu to dobre, lebo je zvrátený, napísal britský premiér v demisii. 

 

img

 

Ďalej uviedol, že podľa neho ruský prezident verí, že mäkkí európski politici zmiernia sankcie a začnú s nadchádzajúcou jeseňou a najmä zimou žobrať o ruskú ropu a plyn." Dodal, že urobiť to v záujme svojich občanov, by bolo „úplné šialenstvo." Rovnako tak prestať podporovať Ukrajinu. Najmä teraz, keď podľa Borisa Johnsona, sila Ruska „slabne každým dňom."

 

Z domova: Kremský: Štát by nemal dotovať dôchodcov, ktorí sa odmietajú presťahovať do menšieho

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona