Mal byť oporou našej reprezentácie v Kanade, za tvrdú hru však vypadol z nominácie

NETKY.SK • 13 December 2020, 10:17 • 2 min
Mal byť oporou našej reprezentácie v Kanade, za tvrdú hru však vypadol z nominácie

Slovenský hokejista Maxim Čajkovič si uvedomuje svoje zlyhanie, ktoré ho stálo účasť na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta do 20 rokov v kanadskom Edmontone.

slovakia

left justify in out

Tvrdosť počas prípravy sa mu nevyplatila 

Devätnásťročný strelecky disponovaný útočník mal byť jedným z lídrov Slovákov na svetovom šampionáte, ale keďže v modelovanom zápase reprezentantov počas nedávnej prípravy vo Zvolene zranil spoluhráča Samuela Krajča, vedenie slovenského tímu posúdilo jeho tvrdý zákrok ako porušenie športových a ľudských hodnôt a vylúčilo ho z reprezentácie.

 

img


"Je mi ľúto, čo sa stalo. Veľmi ma mrzí Samove zranenie aj to, že on a ani ja nepôjdeme na majstrovstvá sveta," uviedol Maxim Čajkovič vo vyhlásení, ktoré médiám poskytol manažér pre rozvoj hráčov Igor Bielčík.

 

"Som hráč, ktorý ide do každého zápasu a súboja s enormným nasadením a rovnako to bolo aj v tomto modelovanom zápase. Daný moment som si stokrát prehral v hlave a aj napriek tomu, že tam nebola žiadna snaha o nebezpečný zákrok, mal som možno ubrať, prípadne zvoliť iné riešenie," pokračoval Čajkovič. 

 

Spoluhráčovi aj vedeniu SZĽH sa už ospravedlnil 

Krajčovi sa už ospravedlnil a podľa svojich slov mal možnosť svoj pobyt v "bubline" a prípravu na mS prebrať aj s vedením SZĽH. "Ospravedlnil som sa za moje správanie na ľade a myslím to úprimne," vyjadril sa slovenský reprezentant.

 

img


Talentovaný útočník zdupľoval, ako ho mrzí zranenie spoluhráča aj fakt, že príde o vrchol reprezentačnej sezóny v Kanade. "Vyradenie z nominácie pred MS je pre mňa veľmi citlivá záležitosť a je to veľké ponaučenie do budúcnosti. Chlapcom budem držať palce počas celých majstrovstiev sveta. Ďalej sa už k tejto udalosti nechcem verejne vyjadrovať," dodal Čajkovič na záver.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies