VIDEO Ako sa pohlo vyšetrovanie vraždy mladého Bratislavčana

NETKY.SK • 9 Október 2017, 16:30 • 2 min
VIDEO Ako sa pohlo vyšetrovanie vraždy mladého Bratislavčana

BRATISLAVA – Počas skorého rána v sobotu došlo na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave, priamo pred budovou nemeckého veľvyslanectva, k vražde, pri ktorej prišiel o život 37-ročný Bratislavčan.

slovakia

left justify in out

Ten bol v sprievode 33-ročného Ukrajinca, ktorý sa doposiaľ zotavuje v nemocnici, keďže aj on sám sa stal obeťou násilného trestného činu. Počas toho, ako tieto dve osoby čakali na taxík, došlo k slovnej potýčke medzi nimi a Indom, ktorý na nich vytiahol nôž a začal bodať. Policajný riaditeľ Tibor Gašpar dnes na tlačovej konferencii zvolanej na Riaditeľstve Policajného zboru vyzdvihol prácu policajných zložiek, ktoré podozrivého Inda vypátrali v priebehu 45 minút.

 

Zároveň zdôraznil, že útok nebol teroristicky motivovaný, ako sa uvádzalo v niektorých médiách, keďže tomu na základe vyšetrovania nič nenasvedčuje. Ďalej sa poďakoval za spoluprácu nemeckej polícii, ktorá im bezprostredne sprostredkovala kamerové zábery z miesta činu, ktoré výrazným spôsobom pomohli pri objasňovaní spomínaného ohavného skutku.

 

Gašpar odmietol informácie, ktoré sa šírili na sociálnych sieťach o tom, že polícia úmyselne zatajovala informácie spojené s činom, keďže musela prešetriť okolnosti tragickej smrti Slováka predtým, ako vydá akékoľvek vyhlásenie. Útočník sa stal občanom Slovenskej republiky na základe uzatvorenia manželstva so Slovenkou ešte v roku 2004 v Indii, v roku 2007 sa spoločne presťahovali na Slovensko. Pracuje ako IT technik v jednej z bratislavských firiem a doposiaľ nemal žiaden záznam v trestnom registri. 

 

Kto inicioval slovnú potýčku, naďalej ostáva predmetom vyšetrovania a priebežného dokazovania, či už na základe kamerových záberov alebo výpovedí svedkov. Inda už polícia obvinila z trestného činu vraždy a z ťažkého ublíženia na zdraví, zatiaľ bez nejakého osobitného motívu, ako to predpokladá teroristický či extrémistický čin, pričom mu hrozí 15 až 20 rokov za mrežami. Viac podrobností sa dozviete vo videu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies