Viceprezident FIFA vyzval na zverejnenie výsledkov vyšetrovania

NETKY.SK • 24 September 2014, 12:14 • 2 min
Viceprezident FIFA vyzval na zverejnenie výsledkov vyšetrovania

ŽENEVA - Výsledky vyšetrovania v súvislosti s podozrením na korupciu pri voľbe dejísk futbalových MS v rokoch 2018 a 2022 by mali byť zverejnené v plnom rozsahu. Tvrdí to viceprezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), jordánsky princ Ali bin Al-Hussein.

slovakia

left justify in out

Ten vyhlásil, že je v záujme FIFA preukázať plnú transparentnosť prípadu. Iba tak sa podľa neho očistí poškvrnené meno svetového futbalu. V rovnakom duchu sa vyjadril aj Michael Garcia, ktorý je hlavným vyšetrovateľom celej kauzy. 
      

"Zistené výsledky vyšetrovania a prípadné dôkazy o korupcii sa musí dozvedieť aj verejnosť. Ak to zostane iba internou informáciou FIFA, nikomu to nepomôže. Ľudia sa musia dozvedieť o tom, kto stojí za pošpinením dobrého mena našej organizácie," uviedol viceprezident FIFA vo vyhlásení pre agentúru AP.
      

Svetový šampionát v roku 2018 sa uskutoční v Rusku, o štyri roky bude dejiskom podujatia Katar. Pri voľbe oboch dejísk malo prísť medzi členmi výberových komisií FIFA k podplácaniu funkcionárov a korupcii. Garcia už informoval vedenie federácie o úvodných výsledkoch svojho vyšetrovania, jeho prvá správa má podľa AP 430 strán. Prípad dostal na starosť Joachim Eckert, ktorý je šéfom etickej komisie FIFA. Ten vyhlásil, že prvé rozsudky vynesie v januári 2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies