Víťazná Kuzminová: "Pre syna sme nachystali slovenské Vianoce"

NETKY.SK • 23 December 2010, 09:00 • 2 min
Víťazná Kuzminová: "Pre syna sme nachystali slovenské Vianoce"

Víťazná Kuzminová: "Pre syna sme nachystali slovenské Vianoce"

slovakia

left justify in out

Olympijské zlato i striebro predurčilo biatlonistku Anastasiu Kuzminovú do pozície najjagavejšej osobnosti v hierarchii individualít slovenského športu. Po troch rokoch prekonala bariéru naddvlády vodných slalomárov rukaplným dôkazom na ZOH vo Vancouveri so zlatom a striebrom. Na sklonku roka ma za sebou tri kolá Svetového pohára, v ktorom sa ošperkovala rovnako ako na olympiáde, s prvým a druhým miestom.   Na rodinné fluidum rodáčka z ruského Ťumenu nedá dopustiť, čo vyplýva aj z jej spontánnych slov pre TASR pri príležitosti vyhlásenia najúspešnejšieho športovca SR.
"Pre nášho syna sme nachystali slovenské, nie ruské vianoce, už chodí do škôlky, vníma očakávanie darčekov ako každé dieťa a teší sa na prekvapenia. Ak stihneme, tak mu aj stromček ozdobíme a možno ako jediný z nás sa poteší aj darčekom."
Atmosféra vianočných sviatkov  sa nevymyká v rodine Kuzminovcov tradičnej, slovenskej. "Aspoň  sa o ňu spolu s manželom pokúsime. Pre svokrovcov opečiem pstruha, pretože majú radi rybu, takže pokojne, tichúčko sa na štedrý večer spolu s najbližšími pripravujeme."
Na Tatranskej 7, a nie v novom byte bude Nasťa tráviť v Banskej Bystrici vianoce. "Nemali sme čas na to, aby sme si nový byt zariadili. Ani ten stromček sme si nezohnali. Len pár dní sme na Slovensku, čas na takéto práce nebol, bude to naozaj bleskovka, možno s alternatívou umelého symbolu vianoc, huňatého stromčeka."
Hektický rok Anastasii Kuzminovej doprial plným priehrštím. "Zlomenina, operácia, samé nepríjemnosti v jeho začiatku, ale po mesiaci a pol som sa radovala z olympijského zlata. Aj koniec sezóny bol v pretekoch Svetového pohára krásny. Ak by som to zhrnula, tak ako sa zle uplynulý rok začal, tak sa perfektne pri celkovom bilancovaní skončil."
Spokojnosť by mohla Anastasia Kuzminová skloňovať vo všetkých pádoch. "V ideálnych podmienkach by som všetkých dobroprajných ľudí okolo mňa vyzdvihla, naozaj mi nič nechýbalo."
V nadchádzajúcom roku svietia ako maják marcové majstrovstvá sveta v ruskom Chanty-Mansijsku. "Rada by som tam vynikla, nielen v šprinte, ktorý mi dosiaľ najviac doprial, navyše je to rodné mesto mojej mamy. Rusko je moja vlasť, kde som sa narodila, do Chanty-Mansijska mám odvšadiaľ vždy blízko a tamojšie trate sú pre mňa najoblúbenejšia na celom svete. Ak sa mi tam zadarí ako v minulej sezóne na Svetovom pohári, medaila by bola krásna odmena pre slovenský biatlon."
Kuzminovú budú na MS v ruskom Chanty-Majsijsku hnať vpred davy obdivovateľov. "Ťažko ich zrátať. Príbuzných, fanúšikov, možno mi budú držať palce na tisíce."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies