Vianočný program vysielania Nova Sport bude tradične štedrý

NETKY.SK • 14 December 2023, 10:00 • 2 min
Vianočný program vysielania Nova Sport bude tradične štedrý

PRAHA - Ponuka športových prenosov bude aj vo vianočnom období veľmi bohatá. Okrem majstrovstiev sveta PDC v šípkach sú na programe Nova Sport tradične zámorské súťaže – hokejová NHL a basketbalová NBA, ktoré ponúknu poctivú porciu zápasov vrátane víkendových večerných prenosov. Nebude chýbať ani futbal, láka predovšetkým talianska Serie A na Nova Sport 3 a 4.

slovakia

left justify in out

Pavel Korda, hlavný komentátor šípok na Nova Sport a promotér šípok v Českej republike, láka na blížiaci sa turnaj: „Som si istý, že to zase bude skvelá šípková zábava, ktorú by si žiadny športový fanúšik nemal nechať utiecť. Pre mňa osobne ale bude tohtoročné MS veľmi špeciálne, a to preto, že sa s partiou kamarátov chystám pred Vianocami priamo do Ally Pally,“ hovorí Korda. Najväčší turnaj roka a sviatok profesionálnych šípok, majstrovstvá sveta PDC v šípkach, odštartuje 15. decembra. Hrať sa bude až do 3. januára každý deň s výnimkou sviatkov 24. až 26. decembra a Silvestra. Priame prenosy z každého hracieho dňa ponúkne Nova Sport 2 a Voyo.

 

Celkom 96 účastníkov bude bojovať o najprestížnejšiu šípkovú trofej tradične v londýnskej sále Alexandra Palace, šípkármi často prezývanom „Ally Pally“. Najlepších 8 hráčov bude hrať na Nový rok štvrťfinále, semifinále je na programe 2. januára a finále 3. januára. Karel Sedláček aj Adam Gawlas vlani postúpili do 2. kola, tento rok sa na MS zatiaľ žiadny český šípkár nekvalifikoval. Kompletný zoznam hráčov bude známy 27. novembra, kedy majú Česi poslednú šancu sa na turnaj prebojovať. Jedinečným prvkom oproti iným športom je ženská účasť na majstrovstvách sveta, tohtoročného turnaja sa zúčastnia dve ženy - Fallon Sherrock a Mikuru Suzuki. A kto je favoritom? „Aktuálne najlepšiu formu má Luke Humphries a pre mňa je najväčším favoritom na zisk titulu majstra sveta,“ dodáva Pavel Korda.

Hokejové Vianoce s NHL budú tradične bohaté. 23. aj 30. decembra je na programe Nova Sport 1 a Voyo tradičná Sobota v NHL, teda večerné zápasy so špeciálnym štúdiom od tradičných 19:45. Špeciálnym lákadlom je silvestrovský zápas Detroit Red Wings - Boston Bruins, ktorý na Nova Sport 1 Nova Action a Voyo odštartuje 31. 12. o 23:05. David Pastrňák a jeho spoluhráči tak hokejovým fanúšikom spestria posledné chvíle roka aj prvé chvíle toho nového. Hneď na Nový rok večer príde na rad tradičný Winter Classic, zápas NHL pod holým nebom – tentoraz medzi tímami Seattle Kraken a Vegas Golden Knights.

Vianočný program NBA odštartuje v sobotu 23. decembra večerným zápasom New York Knicks proti Milwaukee Bucks. Rovnaké súperi odštartujú tradičný „NBA Christmas Day“ v pondelok 25. decembra od 18:05. Naviaže na atraktívne súboje Denveru Nuggets proti Golden State Warriors a L.A. Lakers proti Boston Celtics – vo videní budú hviezdy ako Stephen Curry, Nikola Jokić a LeBron James. Na Silvestra začína v 21:05 súboj Washingtonu s Atlantou, posledné hodiny roku 2023 tak bude možné stráviť a sledovať najlepšieho basketbalu.

Trávniky popredných európskych klubov sa zelenajú aj v decembri a futbalová nahrávka bude tiež štedrá. V posledných dvoch víkendoch roku ponúknu stanice Nova Sport 3 a 4 kompletné dve kolá talianskej Serie A. Šlágre programu budú predovšetkým zápasy AS Rím – Neapol 23. decembra a Juventus – AS Rím 30. decembra. Španielska LaLiga23. decembra popoludní na programe dohrávku Atlético Madrid – Sevilla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Nova Sport, Foto: mojeKysuce.sk (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies