Vianočný bazár chalaňov tento rok podporí päť projektov

NETKY.SK • 5 December 2014, 14:19 • 2 min
Vianočný bazár chalaňov tento rok podporí päť projektov

BRATISLAVA - Charitatívna akcia Vianočný bazár chalaňov štyroch známych hercov - Róberta Jakaba, Mariána Miezgu, Lukáša Latináka a Juraja Kemku, ktorá sa uskutoční v bratislavskom V-klube 12. až 14. decembra, ponúkne výnimočne vo svojom piatom ročníku pomoc piatim projektom. Na dnešnej tlačovej konferencii o tom informovali organizátori akcie.

slovakia

left justify in out

"Tento rok robíme bazár už piaty krát, tak sme si povedali, že by to chcelo niečo špeciálne a dohodli sme sa, že urobíme piaty projekt, ktorý bude špeciálny tým, že bude združovať päť príbehov, kde je nejaká sociálna alebo materiálna núdza," vysvetlila spoluorganizátorka akcie Adriána Kemková. "Vychádzali sme z toho, že každoročne nám prichádzajú požiadavky na pomoc a veľakrát sme to, žiaľ, museli odmietnuť. My sme sa v bazári počas štyroch rokov snažili podporovať iba zážitkové projekty a hlavne zamerané na skupiny alebo väčšie organizácie, ktoré podporia viacej ľudí," pokračovala. Ako však na besede uviedla, v piatom projekte sa rozhodli poskytnúť pomoc štyrom jednotlivcom a jednej škôlke. O ich príbehoch si verejnosť môže prečítať na webstránke www.dakujeme.sme.sk.

 

Vianočný bazár chalaňov opäť prinesie možnosť zakúpiť si dary jednotlivcov či organizácií, a tým podporiť spomínané projekty. Medzi najvýznamnejšie dary tohto ročníka patria obraz, ktorý namaľoval Juraj Jakubisko, podpísaný dres futbalistu Mareka Hamšíka, horolezecká skoba od Zoltána Demjána z výstupu na Mount Everest v roku 1984, obraz Mareka Ormandíka, CD Jamesa Blunta s podpisom či podpísaná kniha Dana Browna. Samotní herci tradične prispejú svojimi darčekmi. Juraj Kemka dvoma autorskými obrazmi, Marián Miezga bude počas bazáru pripravovať palacinky "Miezgacinky", Róbert Jakab nakladané hermelíny podľa vlastného receptu a napokon Lukáš Latinák, ktorý ponúkne vyfúkané sklené originály. Výrobky zo skla sa však pokúsia vyrobiť aj zvyšní "chalaňi". Ako však uviedli na tlačovej konferencii, netrúfajú si predpovedať, čo za objekty to bude. Okrem toho budú na bazáre ponúkať aj limitovanú edíciu štyroch druhov kávy, ktoré ponesú názvy podľa štvorice hercov. Záujemcovia a záujemkyne si tak budú môcť zakúpiť brazílsku Kávu Kemkovú, etiópsku Latibulvu Etiočnu, indickú Džakabovumocnúčakru či kostarickú Miezga-Ricu. Dary a príspevky do bazára však môže priniesť ktokoľvek. Stačí, aby svoje dary priniesol v piatok 12. decembra od 10:00 do 21:00 do spomínaného V-klubu a vestibulu V-klubu a Kunsthalle. 

 

Tak ako každý rok akcia vyvrcholí veľkým Vianočným žúrom chalaňov, ktorý sa tento rok bude konať 15. decembra v bratislavskej Starej tržnici. Na podujatí sa bez nároku na honorár okrem hercov predstavia Korben Dallas, Gipsy.cz, Orchester Gustáva Broma a Vlado Valovič, Puding Pani Elvisovej, Le Payaco, Polemic, Lasky a Sendreiovci, Peter Lipa, Talent Transport, Michal Kaščák, AMO, Kamil Mikulčík, Janko Lehotský a Laco Lučenič, Katka Ščevlíková, Lucia Lužinská, Mária Čírová, Ady Hajdu, Štefan Bučko, Bratislavský detský zbor, Milan Ondrík a Martin Nahálka, Jimmy Pé a ďalší. Výťažok zo vstupného organizátori taktiež venujú na podporu spomínaných projektov a jednotlivcov. Vstupenky na podujatie si záujemcovia a záujemkyne budú môcť zakúpiť počas bazáru alebo v sieťach Inviton a Ticketportal. Lístky na státie stoja 20 eur, vstupenky na balkón 30 eur. 

 

Projekt ponúka dokopy štyri možnosti, ako prispieť na dobrú vec a pomôcť: darovaním vecí do bazáru, kúpou zozbieraných vecí, kúpou vstupenky na záverečný žúr alebo zaslaním príspevku na špeciálny bankový účet. Ako na dnešnej tlačovej konferencii informovali herci a organizátori akcie, za štyri ročníky sa im podarilo vyzbierať 94 236 eur.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies