Eduard Heger: Dokázali sme spolu pozdvihnúť Slovensko z biedy, musíme spolu vytrvať

NETKY.SK • 23 Júl 2022, 14:57 • 2 min
Eduard Heger: Dokázali sme spolu pozdvihnúť Slovensko z biedy, musíme spolu vytrvať

BRATISLAVA - Eduard Heger zareagoval na včerajšie vyhlásenie prezidentky i Richarda Sulíka.

slovakia

left justify in out

Premiér sa ľuďom prihovoril na sociálnej sieti, kde sa vyjadril ku koaličnej kríze. Urobil tak po včerajšom vyhlásení prezidentky, ktorá v ňom povedala, že vidí ako jednu z možností najnovšej vládnej krízy to, že prebehne opätovná rekonštrukcia vlády tak, ako sa to udialo v čase, keď bol premiérom Igor Matovič. 

 

Viac sa dočítate tu: Prezidentka poslala vláde Eduarda Hegera ostrý odkaz. Čo žiada?

 

img

 

„Aby som vylúčil letné špekulácie, ktoré sa šíria éterom, mojou prioritou je len a len štvorkoalícia. Len vo štvorkoalícii sme schopní presadzovať potrebné reformy v zdravotníctve, školstve, súdnictve, v životnom prostredí a zároveň vytvárať politické zázemie na nerušenú prácu orgánov činných v trestnom konaní, ktoré pretvárajú mafiánsky štát na spravodlivú demokraciu," napísal premiér Heger a dodal, že menšinová vláda preňho nemá zmysel.

 

„Menšinová vláda s predčasnými voľbami či bez nich bude len dôsledkom rozpadu našej štvorkoalície. Inými slovami, želám si zavŕšiť prácu našej štvorkoalície výsledkami, ktoré voliči posúdia v riadnych voľbách. Tak, ako ich zadefinovala ústava demokratickej Slovenskej republiky,“ hovorí predseda vlády.

 

img

 

Na záver statusu poslal koaličným partnerom jasnú výzvu: „Bude to mať priaznivý dosah aj na politickú kultúru, ktorá je tu stále v plienkach. Preto opakujem, nelámme problémy cez koleno, nehádžme flintu do žita, rokujme a nájdime k sebe cestu."

 

Prečítajte si aj: Rusi obvinili Ukrajinu z jadrového terorizmu, obrátia sa na OSN. Čo na to Ukrajina?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona