Viaceré svetové médiá odporúčajú Slovensko ako dovolenkovú krajinu

NETKY.SK • 1 Marec 2016, 14:21 • 2 min
Viaceré svetové médiá odporúčajú Slovensko ako dovolenkovú krajinu

BRATISLAVA - Slovensko ako dovolenkovú krajinu odporúčajú v poslednom čase turistom médiá vo Veľkej Británii, Fínsku, Japonsku, v Maďarsku či v Mexiku. Najčastejšie pritom podľa Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR) vyzdvihujú veľmi dobré lyžiarske podmienky vo Vysokých Tatrách, najmä v Tatranskej Lomnici a v Jasnej v Nízkych Tatrách.

slovakia

left justify in out

"Na dobrodružný výlet do Tatier pozýva britský denník The Guardian, dánsky MXmeteoexpress zase píše, že slovenské lyžiarske destinácie sú zaujímavou alternatívou k talianskym či rakúskym strediskám," priblížil hovorca SACR Martin Šebesta.

 

Viaceré maďarské médiá podľa jeho slov pozývajú čitateľov a divákov na lyžovačku do Vysokých Tatier, na Chopok či Donovaly, ale aj na návštevy slovenských miest - Bratislavy a Košíc.

 

Vysokotatranskú turistiku zase radí navštíviť svojim čitateľom aj fínsky časopis pre karavanistov Camper.

 

"Pozornosť médií sa zamerala aj na slovenskú kultúru. Tá rezonovala najmä v Japonsku," doplnil Šebesta. Návštevu Vlkolínca či pamiatky zapísané v Zozname svetového dedičstva UNESCO totiž zaradilo medzi európske skvosty Japonské združenie cestovných kancelárií.

 

"Mexických novinárov z časopisu Excelsior očarila Banská Štiavnica," dodal hovorca SACR. Britský The Telegraph neostal iba pri mestách, keď zaradil Dunaj medzi 14 najkrajších riek Európy a Bratislavu predstavil ako ideálne miesto na výlety do Karpát.

 

"Zaradenie slovenských turistických destinácií do cestovateľských rebríčkov v prestížnych svetových médiách je skvelý spôsob, ako prilákať na Slovensko viac turistov," zhodnotila generálna riaditeľka SACR Marta Kučerová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies