Viaceré strany chcú kandidovať v eurovoľbách, o kandidátkach rokujú

NETKY.SK • 5 November 2023, 18:00 • 2 min
Viaceré strany chcú kandidovať v eurovoľbách, o kandidátkach rokujú

BRATISLAVA - Viaceré strany už avizovali záujem uchádzať sa o dôveru voličov vo voľbách do Európskeho parlamentu. O mandát sa chcú opätovne uchádzať aj niektorí súčasní slovenskí europoslanci, napríklad z hnutí Progresívne Slovensko (PS) či Republika. Zloženie kandidátnych listín ešte strany neprezentovali.

slovakia

left justify in out

Strana PS pre agentúru TASR potvrdilo záujem niektorých svojich europoslancov o opätovnú kandidatúru. "O zostavení kandidátky do európskych volieb bude čoskoro rokovať naše predsedníctvo," dodalo hnutie. Priblížilo tiež, že neuvažuje o prípadnej spoločnej kandidátke s inou stranou.

Kandidátku hnutia Republika povedie jeho predseda a súčasný europoslanec Milan Uhrík. "Presný zoznam kandidátov zverejníme neskôr, rovnako tak aj politický postup do volieb," uviedlo hnutie pre TASR.


O dôveru voličov v eurovoľbách sa plánuje uchádzať aj Hlas-SD. Chce ponúknuť kompetentné a suverénne zastupovanie slovenských záujmov v Európskej únii. Zložením kandidačnej listiny sa bude strana podľa vlastných slov zaoberať "v primeranom čase".

Kandidovať bude aj Aliancia. Pre agentúru TASR strana uviedla, že kandidátna listina je predmetom rokovaní. Ani Aliancia podľa vlastných slov neuvažuje o spájaní sa či spoločnej kandidátke s inými subjektmi.


Demokrati sa plánujú eurovoľbám venovať na svojom sneme 2. decembra. "Aktuálne sú rokovania o eurovoľbách v začiatočnej fáze, tému bude predsedníctvo vrátane členskej základne detailnejšie preberať na pripravovanom sneme," uviedla strana.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, Foto: TASR (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies