Viac ako 200 detí v sociálnej núdzi si môže nájsť pod stromčekom knihu

NETKY.SK • 5 December 2012, 12:22 • 2 min
Viac ako 200 detí v sociálnej núdzi si môže nájsť pod stromčekom knihu

Viac ako 200 detí v sociálnej núdzi si môže nájsť pod stromčekom knihu - Zaujímavosti Viac ako 200 detí z trenčianskych rodín žijúcich v sociálnej núdzi si aj tento rok nájde pod stromčekom knihu. Stane sa tak vďaka 8.

slovakia

left justify in out

imgViac ako 200 detí z trenčianskych rodín žijúcich v sociálnej núdzi si aj tento rok nájde pod stromčekom knihu. Stane sa tak vďaka 8. ročníku charitatívnej akcie Trenčianskej nadácie Otvor srdce, daruj knihu.

Ako TASR informovala projektová manažérka nadácie Danka Adamusová, myšlienku splniť detské sny môžu darcovia do 19. decembra v štyroch trenčianskych kníhkupectvách - Panta Rhei v OC Laugaricio, Gandalf knihy v ZOC MAX, v biopredajni Malý princ na Mierovom námestí a v kníhkupectve TK Libri na Braneckého ulici. 

"Ponúkame Malú vianočnú poštu, ktorá darcu uvedie do anonymity. Stačí vybrať v kníhkupectve knižku, pri pokladni si vypýtať návratku, vypísať požadované údaje a vložiť ju do knihy. Potom ako ju darca zaplatí, bude odložená a Trenčianska nadácia ju doručí priamo do rúk určenému dieťaťu,"uviedla Adamusová s tým, že pre trenčianske deti je určených 211 kníh.

Pred Vianocami 2005 sa Trenčianska nadácia prvýkrát obrátila na Trenčanov i návštevníkov mesta. Detské knihy, ktoré mohli Trenčania zakúpiť v štyroch miestnych kníhkupectvách, adresovali deťom z trenčianskych rodín nachádzajúcich sa dočasne či dlhodobo v sociálnej núdzi. "Tých, ktorí chceli vyplniť detské vianočné želania, bolo naozaj veľa, oveľa viac ako vystavených knižiek. V tom roku spoločne obdarovali 50 detí. Odvtedy za sedem rokov neznámi darcovia urobili šťastnými 1355 malých čitateľov," uzavrela Adamusová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies