Vettel vyhral reštartovanú VC Monaca, 2. Alonso, 3. Button

NETKY.SK • 30 Máj 2011, 07:56 • 2 min
Vettel vyhral reštartovanú VC Monaca, 2. Alonso, 3. Button

Vettel vyhral reštartovanú VC Monaca, 2. Alonso, 3. Button

slovakia

left justify in out

img

Šieste preteky tohtoročného seriálu MS formuly 1 vyhral nemecký pilot Sebastian Vettel. Úradujúci šampión si na Veľkej cene Monaca pripísal piaty vavrín v prebiehajúcej sezóne a premiérový v kariére v úzkych uličkách Monte Carla. Predpísaných 78 kôl absolvoval jazdec stajne Red Bull v čase 2:09:38,373 h a na čele poradia zvýšil náskok pred Lewisom Hamiltonom už na priepastných 58 bodov.
      Veľkou mierou sa pod Vettelovo víťazstvo podpísal reštart pretekov v 72. kole. V tom čase síce suverén aktuálnej sezóny jazdil na pozícii lídra, ale na evidentne zodratých pneumatikách, čím sa k nemu približovali Fernando Alonso s Jensonom Buttonom. Tí si však nakoniec iba podelili zvyšné dve pódiové umiestnenia. Vettelovi mechanici v súlade s pravidlami vymenili v prestávke pred reštartom "gumy" a v zostávajúcich šiestich kolách si Nemec vedúcu pozíciu bez problémov ustrážil. Po pretekoch v Austrálii, Malajzii, Turecku a Španielsku si Vettel pripísal na konto aj triumf na monackom okruhu. Na najvyššom stupienku nestál v tejto sezóne len v Číne.
      Ďalšie podujatie seriálu F1, ktorým je VC Kanady, je na programe 12. júna.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies