NEUVERITEĽNÉ: Švédi majú magickú stanicu metra, v ktorej vám neprekáža, ak vám ujde spoj

NETKY.SK • 20 Október 2020, 12:41 • 2 min
NEUVERITEĽNÉ: Švédi majú magickú stanicu metra, v ktorej vám neprekáža, ak vám ujde spoj

Chceli by ste spojiť príjemné s užitočným aj pri cestovaní? A zároveň tým pomôcť prírode?

slovakia

left justify in out

V Štokholme sa počas vytvárania siete verejnej dopravy rozhodli, že to tak musí byť aj pri ceste do práce alebo z práce. Súčasťou siete metra vo švédskej metropole je aj neobyčajná stanica, ktorú mnohí považujú za najkrajšiu stanicu metra na celom svete. Je totiž situovaná do jaskyne. Ale to nie je všetko.

 

 

Magická

Celú stanicu lemujú neuveriteľne krásne antické prvky, miestami máte pocit, že sa nenachádzate na severe Európy, ale ste kdesi v rímskom podzemí. Áno, veď aj Rím má pod terajším mesto to pôvodné, ktoré je často práve pod zemou.

 

Kungsträdgården

Stanica metra v Štohkolme nesie názov Kungsträdgården a je neuveriteľne krásna. Ak do nej vojdete, rozhodne nenastupujete na prvé metro, ktoré príde. Kocháte sa krásou, meditujete, fotíte.

 

 

Japonci pomôžu

Pripomína to výjav z japonských ulíc, kde sú často na prvý pohľad uponáhľaní Japonci, ktorí pracujú veľmi tvrdo, no ak ich poprosíte o pomoc, neváhajú a pomôžu vám aj napriek tomu, že to spôsobí zmeškanie vlastného spoja, ktorým niekam mali ísť.

 

Sme tu krátko

Aj stanica Kungsträdgården je takáto – pripomína nám, že na svete sme len príliš krátky čas a popri všetkom, čo musíme urobiť, nesmieme zabúdať ani na oddych, posilnenie ducha prírodou či kultúrou. Celá trať tzv. Blue Line zo stanice Kungsträdgården do stanice Akalla je ako jazda v jaskyni a aj ďalšie stanice stoja za to.

 

 

Ďakujeme si

Náš organizmus nám určite poďakuje, ak ani my rozhodne nenastúpime na prvé metrá, ktoré na kúzelnej stanici Kungsträdgården zastanú. Pokojne vydržíte čakať na vlak aj dve hodiny, je taká zvláštna a nádherná. A nepochybne to pomôže aj prírode.

 

Príroda ďakuje

Nielen cestovanie metrom, alebo dopravnými prostriedkami, ale celkovo, veď ak sa zastavíme, pomyselne vyplneme motor auta, tak produkujeme aj menej CO2. Nádhera prináša viacej pozitív, ktoré pomáhajú na viacerých "frontoch". No v neposlednom rade nám pohľad na krásne veci pomáha vnútorne. Zastaviť sa a obdivovať krásu prírody, alebo ľudskej ruky, nie je nikdy stratený čas.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona