AKTUALIZÁCIA: V kauze prešovských úplatkov odsúdili bývalého viceprimátora a ďalších

NETKY.SK • 10 Január 2022, 16:09 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: V kauze prešovských úplatkov odsúdili bývalého viceprimátora a ďalších

BANSKÁ BYSTRICA - Bývalý hokejista a niekdajší viceprimátor Prešova René Pucher dostal podmienečný trojročný trest odňatia slobody. Samosudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici mu dnes vymeral za prijatie úplatku i peňažný trest vo výške 10 000 eur a päťročný zákaz výkonu verejnej funkcie. Rozsudok nie je právoplatný.

slovakia

left justify in out

„Výrok rozsudku berieme na vedomie, s výrokom sa nestotožňujeme. Počkáme si na písomné vyhotovenie rozsudku, v závislosti od neho potom podáme odôvodnenie,“ uviedol právny zástupca Reného Puchera Michal Bezák. Ako dodal, exviceprimátor Prešova prijatie úplatku odmieta. Podľa obžaloby mal Pucher úplatok vo výške 10 000 eur prijať za intervenciu pri rekonštrukcii Základnej školy (ZŠ) Májové námestie v Prešove.

 

img

 

Hlavného obžalovaného v kauze prešovských úplatkov Andreja S. odsúdili na nepodmienečný štvorročný trest odňatia slobody, súd mu udelil tiež finančný trest vo výške 30 000 eur. Právny zástupca Andreja S. podal voči rozsudku odvolanie a postup súdu v procese označil za nezákonný. „Máme za to, že skutok sa nestal tak, ako je opísaný v obžalobe a na tom trváme,“ dodal obhajca.

 

Prečítajte si tiež: V Piešťanoch evakuovali bytovku a okolité obchody

 

Medzi obžalovanými figuruje aj bývalý starosta obce Družstevná pri Hornáde v okrese Košice-okolie Andrej Sabol. ŠTS mu vymeral nepodmienečný trest odňatia slobody na štyri roky i finančný trest vo výške 20 000 eur.

 

img

 

V kauze prešovských úplatkov pôvodne obžalovali 12 osôb obvinených z poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev, machinácie pri verejnom obstarávaní a korupčných deliktov. V celej kauze malo ísť o viaceré prípady získavania státisícových zákaziek stavebnej firmy, v ktorej mali figurovať obžalovaní. Okrem rekonštrukcie ZŠ v Prešove malo ísť napríklad o výstavbu kanalizácie a čističky odpadových vôd v Družstevnej pri Hornáde.

 

Možno vás zaujme: AKTUALIZÁCIA: Útok v Miloslavove riešia politici aj Žilinka. Hamran ich varuje




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies