V Česku hrozí, že v nedele zakážu kamiónom vjazd na diaľnice

NETKY.SK • 27 August 2019, 13:57 • 2 min
V Česku hrozí, že v nedele zakážu kamiónom vjazd na diaľnice

PRAHA - Pripravovaný návrh na zmeny v českej doprave by mohol vodičom kamiónov spôsobiť poriadne problémy.

slovakia

left justify in out

Po diaľniciach v Česku nebudú po novom smieť jazdiť kamióny od nedeľnej polnoci až do 22. hodiny, navrhuje vláda. Zatiaľ majú zákaz od 13. do 22. hodiny. Tiež sa má na niektorých úsekoch diaľnic zakázať predbiehanie nákladných vozidiel. Na zmenách sa v utorok dohodol premiér Andrej Babiš s ministrom vnútra Janom Hamáčkom, ministrom dopravy Vladimírom Kremlíkom a policajným prezidentom Jánom Švejdarom.

 

img

 

"Sme jedinou krajinou v Európe, ktorá povoľuje jazdu kamiónov v nedeľu do 13. hodiny. Zhodli sme sa, že by sme upravili tieto podmienky. Kamióny by po novom nejazdili od nedeľnej polnoci až do 22. hodiny. Umožnený by bol ale dojazd kamióna do ich (vodičovho) bydliska," komentoval zmeny Babiš. V súlade s návrhom sa bude musieť zmeniť zákon o cestnej premávke, čo musí schváliť Snemovňa aj Senát.

 

img

 

Na niektorých úsekoch bude tiež zakázané predbiehanie pre kamióny. "Polícia vytipovala úseky, kde bude zákaz predbiehania zavedený. V zimných mesiacoch to už na niektorých úsekoch platilo, teraz chceme, aby to platilo celoročne," povedal novinárom Hamáček.

 

Minister vnútra tiež plánuje zvýšiť počet policajtov, ktorí budú kontrolovať diaľnice. Pribudne takmer 600 policajtov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies