Venezuelský prezident Maduro plánuje rozšíriť rady občianskych milícií

NETKY.SK • 18 Apríl 2017, 08:12 • 2 min
Venezuelský prezident Maduro plánuje rozšíriť rady občianskych milícií

CARACAS - Venezuelský prezident Nicolás Maduro plánuje v čase rastúceho napätia vo svojej krízou zmietanej krajine rozšíriť rady príslušníkov občianskych milícií.

slovakia

left justify in out

Píše o tom agentúra AP. Maduro vyjadril v pondelok nádej, že počet členov občianskych milícií sa zo súčasných 100.000 rozrastie na 500.000. Maduro to povedal práve v deň výročia založenia tohto občianskeho ozbrojeného útvaru, ktorý funguje súbežne so štátnou armádou. Každý nový príslušník dostane od vlády strelnú zbraň, dodal.

 

Občianske milície založil ešte v roku 2007 vtedajší prezident Hugo Chávez. Jeho cieľom bolo vycvičiť milión civilistov na pomoc armáde pri obrane svojej socialistickej revolúcie pred domácimi i zahraničnými útokmi. Chávez zomrel v roku 2013.

 

Odporcovia súčasného prezidenta zvolali na stredu veľkú protivládnu demonštráciu, ktorej cieľom je vynútenie si predčasných volieb. Venezuela prechádza vážnou politickou a hospodárskou krízou. Maduro obviňuje oponentov zo sprisahania so zahraničím proti jeho socialistickej vláde. Opozícia, naopak, kritizuje autoritársky štýl jeho vládnutia.

 

Vzhľadom na nízke ceny ropy a dlhoročné zlé hospodárenie chýbajú vo Venezuele - krajine s najvyššou infláciou na svete - devízy na dovoz potravín, liekov i iných každodenných potrieb.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies