Ministri G20 zvyšujú úsilie v boji s plastom v oceánoch

NETKY.SK • 17 Jún 2019, 07:53 • 2 min
Ministri G20 zvyšujú úsilie v boji s plastom v oceánoch

KARUIZAWA - Ministri životného prostredia a energetiky krajín združených v skupine G20 sa včera stretli v japonskom meste Karuizawa a dohodli sa na prijatí nového rámca, ktorý bude riešiť otázku plastov v oceánoch a moriach.

slovakia

left justify in out

Na zasadnutí sa okrem iného prezentovali fotografie znečistených pláží a zvierat, ktoré plastový odpad zabil. Zábery vtákov i rýb, ktoré mali v žalúdku množstvo odpadu, vyvolalo zdesenie a rozhorčenie, v dôsledku čoho mnohé krajiny následne zakázali napríklad plastové tašky.

 

img

 

Na základe tohto nového rámca sa budú jednotlivé krajiny snažiť uplatňovať komplexný prístup, aby sa čo možno najviac zamedzilo ďalšiemu znečisťovaniu životného prostredia, respektíve, aby sa následky súčasného znečistenia čo najefektívnejšie odstraňovali. Krajiny G20 majú navzájom zdieľať najlepšie postupy, podporovať inovácie, vedecké monitorovanie a analytické postupy.

 

img

 

Japonský premiér Šinzó Abe vyhlásil, že si praje, aby sa práve Japonsko stalo lídrom v znižovaní odpadov, ale aj vo vývoji nových, alternatívnych biologicky rozložiteľných materiálov.

 

"Je skvelé, že sa nám podarilo stanoviť pravidlá pre všetkých vrátane rozvojových krajín," vyhlásil japonský minister životného prostredia Jošiaki Harada. Tento rámec sa má totiž po prvýkrát týkať nielen bohatých, ale aj rozvojových krajín.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies