Vlhová druhým miestom znížila bodové manko na Brignoneovú

NETKY.SK • 16 Február 2020, 9:52 • 2 min
Vlhová druhým miestom znížila bodové manko na Brignoneovú

KRANJSKA GORA - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila druhé miesto v sobotňajšom obrovskom slalome Svetového pohára v Kranjskej Gore.

slovakia

left justify in out

V Slovinsku ju o 34 stotín sekundy predbehla víťazná Novozélanďanka Alice Robinsonová, tretie skončili s odstupom 1,59 sekundy spoločne domáca Meta Hrovatová a Švajčiarka Wendy Holdenerová.

 

img

Dvadsaťštyriročná slovenská reprezentantka bojovala o štrnáste prvenstvo na podujatiach SP, ale napokon z toho bolo premiérové druhé miesto v tejto disciplíne. Úradujúca majsterka sveta si pripísala 34. pódiové umiestnenie v kariére, v obrovskom slalome šieste. "Som šťastná, že som druhá, ale, samozrejme, že ma to aj trošku mrzí. Po provm kola som bola prvá a druhé som trošku pokazila, spravila som drobné chyby. Alice bola dnes veľmi silná, bolo veľmi ťažké zdolať ju. V priestoroch štartu sa tešili tréneri z jej tímu, takže som vedela, že išla super. Človek vie, čo sa deje, no už po prvom kole som vedela, že pôjde naplno a bude riskovať. Je to za nami, teším sa z ďalšieho pódia v 'obráku' a pokračujeme ďalej," povedala Vlhová.

 

img

 

Len 18-ročná víťazka dosiahla druhý triumf vo SP v kariére. Ten prvý získala v októbri v Söldene tiež v "obráku". "Mám obrovskú radosť, je to super. Podmienky boli fantastické a trať perfektná. V prvom kole som urobila obrovskú chybu a vedela som, čo musím urobiť v tom druhom," povedala víťazka.

 

Vlhová po prvom kole viedla

Vlhová bola líderkou po prvom kole, po ktorom mala náskok 24 stotín sekundy pred Robinsonovou. Vlhová v ňom predviedla sebavedomý a takmer bezchybný výkon. V hornej časti trate stratila na Novozélanďanku tri desatiny sekundy. Nebola najrýchlejšia, lebo ešte pred ňou išla najpriamejšiu líniu Robinsonová, ktorá v hornej časti predviedla v oblúkoch bleskové prenášanie ťažísk. Dole ju však najťažšia bránka pod zlomom “zatvorila” a stratila v nej veľa času. Vlhová s jej jazdou držala krok, na prvých medzičasoch zaostala v norme 3-4 desatín a potom v širších bránkach strategicky ubrala z agresivity. Konsolidovaná jazda bez výraznejších zaváhaní ju vyniesla na čelo priebežného poradia. Vedúca žena disciplíny a druhá žena celkového poradia Talianka Federica Brignoneová obsadila v 1. kole 6. miesto s odstupom 0,94 s. Líderka celkového poradia SP Mikaela Shiffrinová z USA v Slovinsku neštartovala.

 

img

 

Robinsovej skvelá druhá jazda

Druhé kolo mal na starosti švajčiarsky tréner Alois Prenn a postavil rytmickejšiu a otvorenejšiu trať. Tá bola pripravená výborne a jej kvalita vydržala až do konca. Brignoneová na nej urobila viacero chýb a stratila šancu zabojovať o pódium. Robinsonová išla výborne, a hoci sa opäť nevyhla jednej chybe, išla suverénne do vedenia o priepastných 1,59 sekundy. Vlhová išla síce bez chyby a presvedčivo, ale na hladký štýl Robinsonovej to v sobotu mohlo stačiť len v prípade výraznejšieho zaváhania jej súperky. Znížila však bodové manko na Brignoneovú, ktorá skončila ôsma, na druhom mieste hodnotenia disciplíny zaostáva za líderkou o 74 bodov.

 

img

Federica Brignone 

 

 

Výsledky obrovského slalomu SP v Kranjskej Gore:

1. Alice Robinsonová (N. Zél.) 1:54,32 min, 2. Petra VLHOVÁ (SR) +0,34 s, 3. Meta Hrovatová (Slov.) a Wendy Holdenerová (Švaj.) obe +1,59, 5. Marta Bassinová (Tal.) +1,60, 6. Tina Robniková (Slov.) +1,65, 7. Michelle Gisinová (Švaj.) +1,78, 8. Federica Brignoneová (Tal.) +2,04, 9. Tessa Worleyová (Fr.) +2,18, 10. Sara Hectorová (Švéd.) +2,19

 

Celkové poradie SP (po 25 súťažiach):

1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1225 bodov, 2. Brignoneová (Tal.) 1112, 3. VLHOVÁ 971, 4. Bassinová 711, 5. Holdenerová 623, 6. Corinne Suterová (Švaj.) 617, 7. Viktoria Rebensburgová (Nem.) 556, 8. Michelle Gisinová (Švaj.) 489, 9. Sofia Goggiaová (Tal.) 479, 10. Lara Gutová-Behramiová (Švaj.) 390

 

Poradie obrovského slalomu (6):

1. Brignoneová 407, 2. VLHOVÁ 333, 3. Shiffrinová 314, 4. Bassinová 309, 5. Robinsonová 300, 6. Holdenerová 234

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona