Veľvyslanec Vallo: Cieľom podujatia DEA je stimulovať európsky hospodársky rast

NETKY.SK • 7 September 2016, 14:19 • 2 min
Veľvyslanec Vallo: Cieľom podujatia DEA je stimulovať európsky hospodársky rast

BRUSEL - Veľvyslanec Slovenskej republiky v Belgicku Stanislav Vallo a prezident Medzinárodného diplomatického a konzulárneho kruhu (CIDIC) barón Ernest Laminne Bex dnes doobeda v Bruseli predstavili širšej verejnosti podujatie Diplomatické, hospodárske a akademické dni (DEA), ktoré sa uskutoční v Bratislave v dňoch 12. a 13. októbra.

slovakia

left justify in out

Veľvyslanec Vallo v rozhovore pre TASR pripomenul, že podujatie známe pod skratkou DEA je vždy organizované krajinou, ktorá predsedá Rade Európskej únie.

 

Cieľom podujatia je stimulovať európsky hospodársky rast za prispenia aktérov z diplomatických, ekonomických aj akademických kruhov.

 

"Majú pripravený bohatý program, tak informovali o tom novinárov. Ja som informoval trochu o prioritách slovenského predsedníctva v EÚ, tiež o bilaterálnych vzťahoch a podiele ambasády na príprave tejto cesty a samozrejme o belgickej ekonomickej prítomnosti na Slovensku," povedal Vallo.

 

Veľvyslanec ocenil, že dnešná tlačová konferencia venovaná DEA na Slovensku pritiahla pozornosť nielen médií, ale aj niektorých ambasád, ktoré sa o dni DEA v Bratislave bližšie zaujímali.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies