Miroslav Šatan sa stal novým prezidentom SZĽH, vo Výkonnom výbore budú pôsobiť ďalší dvaja majstri sveta

NETKY.SK • 27 Jún 2019, 09:16 • 2 min
Miroslav Šatan sa stal novým prezidentom SZĽH, vo Výkonnom výbore budú pôsobiť ďalší dvaja majstri sveta

BRATISLAVA - Novým prezidentom Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) sa stal Miroslav Šatan. Počas včerajších hodín o tom rozhodol o tom Kongres SZĽH, ktorí ho zvolil už v prvom kole.

slovakia

left justify in out

Naša hokejová legenda tak nahradila vo funkcii Martina Kohúta, ktorý tento post zastával od roku 2016. Šatan sa tak stal v poradí už ôsmim prezidentom SZĽH. 

 

Kapitán majstrov sveta z Göteborgu 2002 a držiteľ všetkých štyroch slovenských medailí z MS si po ukončení hráčskej kariéry zvolil cestu funkcionára. Najprv pôsobil ako generálny manažér Tímu Európy na Svetovom pohári 2016, kde sa na prekvapenie všetkých kritikov aj verejnosti dostal tento výber do samotného finále. Veľký podiel na úspechu malo aj šesť našich hokejistov a to menovite Jaroslav Halák (jednotka v bránke počas celého turnaja), Marián Hossa, Marián Gáborík, Tomáš Tatar či opory v obrane Zdeno Chára a Andrej Sekera. Titul nakoniec získala domáca Kanada, ale celý svet obdivoval výkony mužstva zloženého z ôsmich európskych krajín. 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A team that came together against all odds. #mondaymotivation

Príspevok, ktorý zdieľa Team Europe (@teameur_wch),

 

O rok neskôr prijal Šatan funkciu generálneho manažéra slovenských reprezentácií. Na post reprezentačného trénera prilákal Kanaďana Craiga Ramsayho, ktorý viedol národný tím aj na domácich MS 2019. Pred júnovými voľbami sa po dlhšom zvažovaní napokon rozhodol kandidovať na post prezidenta SZĽH, kde ho podporovali viaceré kluby či dosluhovacie vedenie. "Za tri roky urobil Martin Kohút zväz veľmi silným. Môj plán je urobiť silnými aj kluby," zdôraznil Šatan vo svojej prezentácii tesne pred prezidentskou voľbou.

 

img

 

Takisto vyzdvihol potrebu vybudovať hokejové akadémie a vytvorenie atraktívneho prostredia pre rodičov a hráčov, aby z nich po prechode celým hokejovým systémom vyrástli kvalitní ľudia. "Je to pre mňa záväzok na najbližšie trojročné odobie. Takmer 70 percent získaných hlasov beriem ako silný mandát. O svojej kandidatúre som rozhodol pred dvomi-tromi týždňami, nebolo teda veľa času, aby som agitoval a získaval hlasy," uviedol nový šéf SZĽH po svojom zvolení.

 

img

 

Okrem volieb prezidenta hlasovali delegáti aj o ďalších členoch volených do orgánov SZĽH vrátane Výkonného výboru a odborných komisií. Už v 1. kole zvolili za nových členov VV SZĽH Ramsayho asistenta na reprezentačnej striedačke Michala Handzuša (231 hlasov) a doterajšieho šéfa zväzu Martina Kohúta (179), ktorí získali potrebnú nadpolovičnú väčšinu. Postupne sme sa dozvedeli aj mená ďlších piatich členov. Uspeli riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurínyi, dlhoročný druholigový funkcionár Ladislav Gross, riaditeľ Združenia oddielov a klubov (ZOK) 1. hokejovej ligy Miroslav Lipovský, bývalý tréner a v súčasnosti športový riaditeľ HK Levice Marcel Ozimák a bývalý dlhoročný reprezentant Žigmund Pálffy.

 

img

 

Ďalšie jedno miesto mal isté zástupca športovcov, na ktoré po odstúpení Branka Radivojeviča kandidovali Ľubomír Višňovský a Jozef Stümpel. Z dvojice "zlatých chlapcov" zvolili delegáti Stümpela. Nový výkonný výbor zasadne prvýkrát už vo štvrtok 27. júna.

 

"Beriem to s pokoru, je to veľká zodpovednosť. Som pripravený pomáhať, ako sa len dá. Počas svojho doterajšieho pôsobenia pri slovenskom hokeji som mal možnosť toho veľa spoznať, budem v tom pokračovať," uviedol Handzuš, ktorý pôsobil ako asistent Ramsayho na domácich MS.

 

img

 

"Slovenský hokej sa postupne dostáva do poriadku. Teraz bude mať toho správneho lídra. Budeme sa všetci snažiť pracovať tak, aby bol slovenský hokej ešte silnejší," vyhlásil Kohút. 

 

Zloženie nového vedenia SZĽH:

prezident - Miroslav Šatan

členovia VV SZĽH - Michal Handzuš, Martin Kohút, Ľudovít Jurínyi, Ladislav Gross, Miroslav Lipovský, Marcel Ozimák, Žigmund Pálffy, Jozef Stümpel (zástupca športovcov), Miroslav Šatan (ako prezident SZĽH).

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies