VEĽKONOČNÉ ZAMYSLENIE Toto je päť vecí, ktoré sme získali tým, čo sa stalo v nedeľu ráno, keď ukrižovaný Ježiš vstal z mŕtvych

NETKY.SK • 9 Apríl 2023, 10:00 • 2 min
VEĽKONOČNÉ ZAMYSLENIE Toto je päť vecí, ktoré sme získali tým, čo sa stalo v nedeľu ráno, keď ukrižovaný Ježiš vstal z mŕtvych

Žijeme tu a teraz, včerajšky nás opustili a zajtrajškom sa uráči ukázať sa neskôr, najcennejšie je dýchať dnešok a ponoriť sa do všetkých jeho tmavých aj svetlých farieb. Áno, vo všeobecnosti to tak je, lebo byť donekonečna väznení udalosťami minulosti je rovnaké, ako stáť na brehu rieky hodiny a hodiny, zatiaľ čo ostatní sa hýbu vpred a čvachcú sa vo vode. Predsa je však čosi, niečo, čo sa stalo dávno, v jednu neopakovateľnú nedeľu, čo by sme si mali nosiť do každého dňa a každej hodiny.

slovakia

left justify in out

Pýtame sa, ako nás ovplyvní nejaké slovo písané v Biblii a ako jeden príbeh o Ježišovi môže mať dosah na naše životné cesty, keď nás trápi, ako zaplatiť účty, ako sa nezblázniť a tváriť sa, že je to celé v poriadku, ako odpustiť tým, čo nám ublížili a ako budovať plnohodnotné vzťahy.

 

Otázka je to logická, Ježiš ako Boží syn bol ukrižovaný a vstal z mŕtvych pred toľkými a toľkými rokmi, ale táto jedna chvíľa, toto ráno, je to najlepšie, čomu môžeme uveriť.

 

S nami

 

Po prvé, smrťou a vzkriesením Ježiša máme istotu, že Boh je s nami, že chce byť s nami a nikdy nás nespúšťa z dohľadu. Smieme sa tešiť, že ten, čo je na svete od počiatku a bude tu až do konca, túži po hlbokom spojení s nami, obyčajnými a zmätenými smrteľníkmi. Rád by bol naším priateľom a radcom, rád by sa zúčastňoval na maličkých aj veľkých veciach, trebárs aj na tom, čo si obliekame, ale aj by nás pokropil múdrosťou pri voľbe toho, s kým chceme byť v dobrom aj v zlom.

 

Boh nás neopúšťa, keď plačeme, ani vtedy, keď sa smejeme. Jediná nedeľa úplne zrušila všetky priepasti, čo nás delili od Všemohúceho, vďaka čomu sa Mu môžeme prihovoriť odkiaľkoľvek. Z dna aj z vrcholu, z hostiny aj pohrebu. Je všade.

 

Odpúšťa

 

Po druhé, Boh na nás nie je nahnevaný ani sa netrápi sklamaním. Nie, On nás dobre pozná, najlepšie zo všetkých, a tak presne vie, čo sme urobili a vie dokonca aj to, čo ešte len urobíme. Pozná sľuby, ktoré porušíme a klamstvá, ktoré vyslovíme.

A napriek tomu nad nami stále visí Jeho milosrdenstvo, a keď sa k Nemu privinieme s prosbou o odpustenie, On odpúšťa. Rýchlo a natrvalo. Nevyčíta a nevysmieva sa. Neodsudzuje a nepremýšľa, či je Jeho láska stále taká intenzívna a či by nebolo lepšie vzdať sa nás.

 

Sila

 

Po tretie, Boh nám vďaka nedeli, čo zmenila históriu, ponúka neslýchanú silu. Nesľubuje, že budeme vždy kráčať po hviezdach a že sa nám do topánok nikdy nedostane ani kúsoček blata, naopak, vystríha nás, že budú súženia, že nie vždy nám bude dobre. Nad každou bolesťou je ale vždy nádej.

 

„Budete mať súženie, ale dúfajte, ja som premohol svet,“ odkazuje nám Ježiš, ukrižovaný a zmŕtvychvstalý.

 

Nebo

 

Po štvrté, smrťou a víťazstvom nad ňou sa stalo niečo neuveriteľné! Každý, kto uverí správe z nedeľného rána, že hrob zostal prázdny, má po smrti prístup priamo do neba. Čo k tomu viac dodať?

 

Zmena

 

Po piate, keďže je nám dovolené mať blízky vzťah s Bohom, aj pohľad na veci okolo nás sa mení. Napríklad z útrap vychádzame silnejší a múdrejší, viera nám pomáha odhodiť sebectvo a minulé utrpenie môže poslúžiť pre niečiu úľavu. S Bohom je jednoducho všetko iné, aj nedeľné ráno aj utorkový večer. Všetko je iné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies