McDonald’s a Starbucks v Rusku končia. Zamestnancov však budú aj naďalej podporovať

NETKY.SK • 9 Marec 2022, 08:29 • 2 min
McDonald’s a Starbucks v Rusku končia. Zamestnancov však budú aj naďalej podporovať

K ďalším značkám, ktoré zastavujú svoje pôsobenie v Rusku, sa pridala aj spoločnosť PepsiCo, informoval generálny riaditeľ Ramon Laguarta.

slovakia

left justify in out

Mcdonald’s a Starbucks zatvárajú v súvislosti s Ruskou inváziou na Ukrajine svoje reštaurácie. V Rusku pozastavuje svoju činnosť aj Coca-Cola, píše CNN.

 

„McDonald’s sa rozhodlo dočasne zatvoriť všetky naše reštaurácie v Rusku,” uviedol v utorok generálny riaditeľ Chris Kempczinski. Na konci minulého roka bolo v Rusku 847 pobočiek McDonald’s. Tie predstavovali 9% celkových príjmov spoločnosti.

 

img

 

„V Rusku zamestnávame 62-tisíc ľudí. Tí našej značke odovzdali srdce aj dušu. Spolupracujeme so stovkami miestnych ruských dodávateľov, ktorí pre nás vyrábajú jedlo a podporujú tak našu značku,” dodáva Kempczinski.

Ďalej dodáva, že každý deň obslúžia milióny zákazníkov. McDonald’s pôsobí v Rusku už viac, ako 30 rokov. „Naše hodnoty zároveň znamenajú, že nemôžeme ignorovať zbytočné ľudské utrpenie, ktoré sa odohráva na Ukrajine”.

 

Okrem McDonald’s pozastavuje všetky obchodné aktivity v Rusku aj Starbucks, informoval o tom generálny riaditeľ Kevin Johnson. „Poskytneme podporu 2-tisíc zamestnancom, ktorí sú závislí na našej spoločnosti. Odsudzujeme strašné útoky Ruska na Ukrajinu”.


img


K ďalším značkám, ktoré zastavujú svoje pôsobenie v Rusku je aj spoločnosť PepsiCo, informoval generálny riaditeľ Ramon Laguarta.

 

 „Vzhľadom na hrozné udalosti, ktoré sa dejú na Ukrajine, oznamujeme pozastavenie predaja Pepsi a ďalších globálnych značiek ako 7Up a Mirinda”. Zastavenie predaja sa však netýka ďalších výrobkov PepsiCo ako napríklad dojčenskej výživy, detskej výživy či mlieka. 

„Budeme pokračovať v podpore našich 20-tisíc ruských spolupracovníkov a 40-tisíc ruských poľnohospodárov,"
  dodal na záver. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies