Veľkú cenu Bahrajnu pravdepodobne preložia na jeseň

NETKY.SK • 21 Február 2011, 13:29 • 2 min
Veľkú cenu Bahrajnu pravdepodobne preložia na jeseň

Veľkú cenu Bahrajnu pravdepodobne preložia na jeseň

slovakia

left justify in out

img

Úvodné podujatie novej sezóny majstrovstiev sveta formuly 1 Veľká Cena Bahrajnu sa údajne presunie pre občianske nepokoje v krajine na záver ročníka. Podľa portálu gulfnews.com je už odrieknutie pôvodného termínu pretekov - 13. marca definitívne. Šéf efjednotky Bernie Ecclestone, ktorý rozhodnutie o konaní VC Bahrajnu prenechal na korunného princa Salmana bin Hamada al Chalifu, však zatiaľ neposkytol žiadne oficiálne potvrdenie.
      Uskutočnenie úvodných pretekov sezóny v pôvodnom termíne je však v súčasnej situácii ťažko predstaviteľné. V Nemecku, Veľkej Británii, Francúzsku i Švajčiarsku už ministerstvá zahraničných vecí vydali odporúčanie do Bahrajnu necestovať. Ako predpokladané riešenie sa ponúka novembrový termín a VC Bahrajnu by sa odohrali buď týždeň pred alebo týždeň po Grand Prix Spojených arabských emirátov v Abú Zabí (13. novembra). Nadchádzajúca sezóna vyvrcholí 27. novembra v Brazílii. Ak ale nakoniec VC Bahrajnu úplne vypadne z kalendára F1, bude seriál MS pozostávať namiesto z 20 iba z 19 podujatí.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies