VegDay na Červenom Kameni

NETKY.SK • 18 Júl 2019, 16:0 • 2 min
VegDay na Červenom Kameni

Zdravé jedlo, rytmická hudba a dobrá energia. Aj takto vyzeral VegDay na hrade Červený Kameň, ktorý sa uskutočnil 06. Júna 2019. Čo všetko si mohli návštevníci užiť a aká bola hlavná myšlienka akcie?

slovakia

left justify in out

Napriek varovaniam od meteorológov bolo počasie slnečné a na hrad sa dostavilo vyše 2000 návštevníkov. Vegetariánstvo a vegánstvo nie je Slovákom cudzie, čo tento počet len potvrdzuje.  

 

Brány pre verejnosť sa otvorili o 10:00 hod. Organizátori zabezpečili široký výber dobrôt a zdravých jedál od firiem ako Forky´s, Vegana, Dolinky, La Donuteria, Balans Bistro, BigVeganski, Ovocno, Bemba Raw Restaurant, Veg go Žilina, Buchtáreň, Brew Story, Dxn, Beer Point, Siegelsberg Cider, Zemiaky z Pahreby, Vegan on the wheels, Víno Milluron, Pán Králiček, Sweet Point zmrzlina, Beermalade, Biorio a Richio. Pre štvornohých miláčikov boli k dispozícii bio granule Reico.

 

img

 

Mimo gastro stánkov sa v areály hradu nachádzali aj stánky s rôznymi produktami. Kvalitné detské oblečenie Hapi Time. Hand made oblečenie od značky My Wear by Romi a Gaia Hemp ponúkala prírodne vyrobené konopné výrobky. Stánok Ringana
mal k dispozícii pre návštevníkov tú najlepšiu čistú kozmetiku. Zaujímavosťou bola aj prvá slovenská vegánska knižka „Vtedy svet“.

 

img

 

Počas celého dňa si návštevníci všetkých vekových kategórii užívali prebiehajúci program, ktorý bol naozaj pestrí.  Návštevníci sa mohli zapojiť aj aktívne. K dispozícii bola joga, Wim Hof workshop, prednášky od Sisway, Mišky, Rebarbory a ďalšie workshopy. Nechýbalo maľovanie na tvár či maľovanie hennou. Aktivisti „For the Animals“, „Humánny pokrok“ a OZ Zelenáči poskytli návštevníkom zaujímavé informácie o ich práci, či už z oblasti starostlivosti o zvieratá alebo separovania. Na javisku prebiehali rôzne hudobné predstavenia a hlavným hosťom bol koncert Terezy Maškovej. Večerný program uzatvoril DJ Tager so svojím špeciálnym VegDay setom.

 

img

 

Celá udalosť prebiehala bez podpory sponzorov či iných organizácii. „My organizátori sme nesmierne vďační za každého zúčastneného, či už predávajúceho alebo návštevníka. Bola to veľká odvaha a risk z našej strany, vytvoriť niečo tak veľkolepé, bez sponzorov, bez občianskeho združenia či neziskovky. Veríme, že táto situácia sa v budúcnosti zmení, a keďže sme ukázali, že sme schopní zorganizovať krásnu akciu, sponzori sa budú predbiehať, aby podporili túto dobrú myšlienku.“ Vyjadrili sa samotní organizátori.  

 

img

 

„Všetkým, ktorí nás podporujú a hlavne pochopili koncept podujatia, ďakujeme z celého srdca. VegDay totiž nie je jarmok, kde sa môže ísť návštevník napakovať jedlom. VegDay je deň, ktorý strávite v spoločnosti pozitívnych ľudí, ktorých spája túžba žiť
lepšie, posilniť kvalitu svojho života vo viacerých sférach. Nejde iba o jedlo.“

 

VegDay môžete navštíviť tento rok ešte na dvoch miestach, a to 27.7. na WakeLake na Zlatých Pieskoch v Bratislave a 18.8. na hrade v Trenčíne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona