AKTUALIZÁCIA: Vládna strana sa rozhodla pomôcť pendlerom konštruktívnym krokom

NETKY.SK • 6 December 2020, 10:41 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Vládna strana sa rozhodla pomôcť pendlerom konštruktívnym krokom

Koaličná strana Sloboda a Solidarita otvorila pre pendlerov odberové miesto, ktoré sa nachádza v jej sídle na Priemyselnej ulici v Bratislave. Zabezpečili aj miesto v Pezinku.

slovakia

left justify in out

AKTUALIZOVANÉ o 11:12

 

Všetci tí tzv. pendleri, ktorí od pondelka musia mať negatívny test, sa môžu prísť otestovať aj do sídla SaS, ktorá sa rozhodla takto prakticky pomôcť. „Pre nedostatočné kapacity testovania počas víkendov sa môže stať, že sa k testu nedostanú. Rozhodli sme sa preto spraviť to, čo je v našich silách a v krátkom čase sme zorganizovali tri odberové tímy,“ uvádza vládna strana na sociálnej sieti a pridala aj fotografie, ako už prichádzajú pendleri. Predseda strany a vicepremiér Richard Sulík zapisuje výsledky.

 

Neskôr prišla polícia s informáciou, že kontroly nebudú. "Pendlerov a ďalšie osoby s výnimkou nebude polícia od pondelka 7. decembra náhodne kontrolovať na hraničných priechodoch. Na základe záverov z rokovania Pandemickej komisie v piatok 4. decembra večer, po ktorom bola avizovaná aktualizácia ostatnej vyhlášky hlavného hygienika o opatreniach pri ohrození verejného zdravia ku karanténnym povinnostiam osôb po vstupe na územie SR, polícia nebude od pondelka 7. decembra do odvolania vykonávať u pendlerov ani ostatných osôb s výnimkou kontroly testov na COVID-19," uviedla polícia na sociálnej sieti.
 

Sloboda a Solidarita po nových informáciách rozhodla, že odberné miesta budú otvorené do 12:30. "POZOR! NA ZÁKLADE NAJNOVŠEJ VÝNIMKY SME SA OD 12:30 ROZHODLI ZATVORIŤ ODBERNÉ MIESTO," uviedla strana na sociálnej sieti. Pôvodne mali byť otvorené do 18:00 a v inom odbernom mieste, ktoré zabezpečili v Pezinku, tak malo byť od 18:00 do 22:00. 

 

img

 

Nevyhnutnosť pomoci aj takýchto operatívnych rozhodnutí, ktorými chce strana pomôcť v ťažkej dobe, vyplynula zo štvrtkovej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva „na základe ktorej sa rušia výnimky pre tzv. pendlerov a turnusových zamestnancov“. Dezinfekčné gély a rúška si môžete kúpiť aj na shop.netky.sk.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona