Prvé tohtoročné zasadnutie SK8 hostil Trenčiansky kraj

NETKY.SK • 22 Marec 2024, 10:40 • 2 min
Prvé tohtoročné zasadnutie SK8 hostil Trenčiansky kraj

TRENČÍN - Na program rokovania sa dostali aktuálne témy spadajúce do oblasti zdravotníctva, školstva, regionálneho rozvoja, verejnej dopravy a procesy spojené s nastavením komplexnej reformy verejnej správy.

slovakia

left justify in out

Županka a župani sa v tomto roku stretli na prvom zasadnutí, a to v zrekonštruovaných priestoroch Gastrocentra v Trenčíne. Zhodli sa na potrebe iniciovania stretnutia na Úrade vlády SR s cieľom diskusie o aktuálnych témach regiónov. Predstavitelia krajov sa venovali aj potrebe modernizácie a rekonštrukcie stredoškolských internátov, ktorých súčasný stav nezodpovedá nárokom 21. storočia.

„Ako možný zdroj financovania rekonštrukcie a modernizácie stredoškolských internátov vidíme využitie finančných prostriedkov z eurofondov. Je to jedinečná príležitosť na efektívne a zmysluplné čerpanie, ktoré by mali byť na takéto prípady určené,“ uviedol trenčiansky župan Jaroslav Baška, ktorý je zároveň podpredsedom SK8.

Samosprávne kraje sa s touto požiadavkou obrátia na MIRRI SR. Trenčiansky kraj predkladal na rokovaní aj bod týkajúci sa požiadavky vo veci prevodu majetkových podielov dopravných spoločností, ktoré nesúvisia s predmetom podnikania MH Manažment, a. s., na samosprávne kraje. Prediskutované boli aj ďalšie kroky v reforme verejnej správy, prebrané bolo vypracovanie spoločného koncepčného dokumentu SK8-ZMOS. V oblasti zdravotníctva boli zo strany zástupcov krajov vyjadrené obavy s avizovaným zánikom niektorých detských pohotovostí.

Pred rokovaním zhromaždenia sa Trenčiansky a Žilinský samosprávny kraj stretli aj k téme Integrovaného dopravného systému ŽSK a TSK a prezdieľali si informácie k postupnej integrácii. Najbližšie bude hostiteľom rokovania SK8 Prešovský samosprávny kraj.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TSK, Foto: TSK
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies