Vedenie Rimavskej Soboty chce presťahovať neprispôsobivých Rómov

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 12:46 • 2 min
Vedenie Rimavskej Soboty chce presťahovať neprispôsobivých Rómov

RIMAVSKÁ SOBOTA – Presťahovanie neprispôsobivých rómskych obyvateľov zo sociálnej bytovky na Českej ulici na rómske sídlisko Dúžavská cesta je zámerom primátora Rimavskej Soboty Jozefa Šimka. Tento úmysel prezentoval na marcovom zasadnutí mestského zastupiteľstva a svoj zámer potvrdil aj TASR.

slovakia

left justify in out

"Neprispôsobivých Rómov, ktorí sa na Českej ulici nezmestia do kože, vyvolávajú konflikty, vzájomne sa napádajú a bijú, presťahujeme na Dúžavskú cestu," povedal primátor, podľa ktorého je už nevyhnutné na Českej ulici urobiť poriadok a zlepšiť život tamojším obyvateľom.

 

Neprispôsobiví by mali byť presťahovaní do troch bytoviek, ktoré mesto plánuje postaviť na Dúžavskej ceste do 650.000 eur. V bytovkách vznikne spolu 24 bytov nižšieho štandardu, o ich výstavbe rozhodli mestskí poslanci na svojom februárovom zasadnutí.

 

Primátor zdôraznil, že sťahovanie neprispôsobivých je aj v záujme slušných Rómov žijúcich na Českej ulici. "Chodia za mnou Rómovia a Rómky, ktorí sú nespokojní práve s tými neprispôsobivými, pretože už nie je normálne, čo tam robia," zdôraznil Šimko.

 

Zatiaľ ich však mesto podľa jeho slov nemá kam presťahovať. "Ak sa však sociálne byty na Dúžavskej ceste vybudujú, jednoznačne ich tam presťahujeme," prisľúbil primátor. Ako dodal, riešilo by sa to napríklad nepredĺžením nájomných zmlúv.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies