Vedci zistili, čím ženy priťahujú mužov!

NETKY.SK • 28 Október 2014, 11:06 • 2 min
Vedci zistili, čím ženy priťahujú mužov!

BRATISLAVA – Ak ste si mysleli, že sa každému mužovi sa páči iný typ ženy, ste na omyle. Vedci dokázali, že sme geneticky nastavený tak, že sa nám viac páči žena, ktorá spĺňa hneď niekoľko kritérií.

slovakia

left justify in out

Keď sa muž pozerá na ženu, podvedome vo svojej hlave analyzuje, či je vhodná kandidátka na reprodukciu. Aby ju vyhodnotil za vhodnú, musí spĺňať niekoľko základných kritérií.

 

Pomer pásu a bokov

Podľa novozélandského antropológa Barnaby Dicksona mužov priťahujú ženy, ktoré majú pomer pásku k bokom 7:10. Pás a boky sú veľmi dôležité, keď sa jedná o pôrod dieťaťa. Ak muž uvidí, ženu s ideálnym pomerom bokov a pásu, podvedome si povie: „To je matka môjho dieťaťa.“

 

Vysoký hlas

Vedci z londýnskej univerzity zistili, že vyššie položený ženský hlas je pre mužov oveľa atraktívnejší ako nižší hlas. Je to hlavne preto, že vyšší hlas je znakom mladosti a menšieho tela.

 

Zdravé vlasy

Ženy, ktoré majú zdravé husté vlasy sú pre mužov príťažlivé. Je to hlavne preto, že zdravé vlasy indikujú zdravie, a teda môžu im porodiť zdravé dieťa.

 

Žiadny z týchto faktorov však nemôžu ženy priamo ovplyvniť, aspoň nie prirodzene. Sú však aj veci, ktoré môžu Ženy výrazne ovplyvniť.

 

Úsmev

Vedci z univerzity v Britskej Kolumbii dokázali, že usmievavé ženy sú pre mužov príťažlivejšie. Zaujímavosťou je, že ženy preferujú pri mužoch pravý opak.

 

Mejkap

Štúdia na Univerzite Bangor dokázala, že muži preferujú ženy, ktoré používajú o 40% menej kozmetiky. Prirodzený look je in.

 

Oblečenie

Podľa štúdie uverejnenej v časopise o sociálnej psychológii, mužov priťahuje červená farba. Rovnako pôsobí aj na primáty.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies