V Rusku vytvorili nové jadrové centrum

NETKY.SK • 12 November 2020, 13:11 • 2 min
V Rusku vytvorili nové jadrové centrum

SOČI - Ruský prezident Vladimír Putin oznámil vytvorenie nového veliteľského centra pre ruské strategické jadrové sily.

slovakia

left justify in out

„Je dôležité, aby všetko vybavenie, technológie, komunikácia systémov riadenia jadrových síl boli naďalej moderné, jednoduché a spoľahlivé, ako napríklad automat Kalašniková. Aby boli dôsledné a pravidelne aktualizované. A boli založené na pokrokových domácich technológiách a inžinierskych riešeniach,“ uviedol ruský prezident na stretnutí s vedením ministerstva obrany, federálnych rezortov a podnikov obranného priemyslu.

 

Podľa neho bude mať jadrové veliteľské stanovište „prakticky absolútnu ochranu“Putin zdôraznil, že ruský systém riadenia jadrových zbraní musí byť obzvlášť húževnatý. Táto vlastnosť, ako vysvetlila hlava štátu, by sa mala zachovať, aj keď dôjde k útoku nepriateľa.

 

Prečítajte si tiež: Vyhliadky Ruska v Arktíde a potreba stávať jadrové ľadoborce

 

„Bez ohľadu na to, aké sú moderné a pokrokové dnes, nemôžeme stáť na mieste. Vy aj ja tomu dobre rozumieme. Musíme myslieť na to, čo bude zajtra a pozajtra," dodal Putin. 

 

img

 

Vladimír Putin tiež poznamenal, že Rusko bude pokračovať v rozvoji svojich jadrových síl, berúc do úvahy existujúce vojensko-politické riziká. Ruský prezident poznamenal, že podiel moderných zbraní v strategických jadrových silách stanoví na 82 percent.

 

Zároveň základy štátnej politiky v oblasti jadrového odstrašenia naznačujú, že použitie takýchto zbraní je možné pri útoku na Rusko. Putin označil jadrové zbrane za mimoriadne výnimočné opatrenia na ochranu národných záujmov.

 

Mohlo by vás zaujímať: Vladimír Putin zdôraznil, že ohnisko medzinárodného terorizmu v Sýrii bolo faktický odstránené

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies