AKTUALIZOVANÉ: Sme rodina zvažuje odchod z vlády! Kovaříkov odchod z funkcie víta

NETKY.SK • 31 August 2021, 18:24 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ: Sme rodina zvažuje odchod z vlády! Kovaříkov odchod z funkcie víta

BRATISLAVA - Hnutie Sme rodina avizovalo, že bývalý šéf SIS sa už do úradu nevráti. Zároveň víta rozhodnutie obvineného policajného šéfa, ktorý dnes ohlásil odchod z funkcie.

slovakia

left justify in out

Aktualizované 31. augusta 19:59

 

Hnutie Sme rodina zvažuje odchod z vlády, ak sa zopakuje to, čo sa stalo bývalému šéfovi Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimírovi Pčolinskému

 

Uviedol to na dnešnej tlačovej besede predseda Národnej rady SR a líder hnutia Sme rodina Boris Kollár. Tiež ocenil rozhodnutie policajného prezidenta Petra Kovaříka skončiť vo funkcii policajného prezidenta po tom, ako bolo voči nemu vznesené obvinenie.

 

Odchod šéfa polície

Spolu s ministrom práce Milanom Krajniakom (Sme rodina) vnímajú jeho krok ako snahu predísť spochybňovaniu činnosti Prezídia Policajného zboru

 

"Jeho krok vnímame s veľkým rešpektom a ako počin k tomu, aby sa na Policajné prezídium nenazeralo krivým uhlom. Veľmi si to vážime a myslím si, že sa správne rozhodol, aby ten natlakovaný hrniec istým spôsobom vyfučal," reagoval Kollár s tým, že aj opozícia mohla cez osobu Kovaříka následne spochybňovať činnosť polície.

 

Krajniak dodal, že Kovaříkovo rozhodnutie si zaslúži rešpekt. Minister poznamenal, že ak by aj po vznesení obvinenia ostal vo funkcii šéfa polície, bol by to "do očí bijúci dvojaký meter" v porovnaní s tým, že vyšetrovateľka Úradu inšpekčnej služby Diana Santusová bola postavená mimo služby už na základe podozrení.

 

Mohlo by vás zaujímať: Exšéf SIS Pčolinský po prepustení na slobodu potvrdil, že bol umlčaný!

 

Mafiánske praktiky

Boris Kollár pred novinármi vyhlásil, že Pčolinský sa do funkcie riaditeľa SIS nevráti. V danom prípade boli podľa neho porušené všetky možné zákony.

 

 

Pčolinského advokát Ondrej Urban priblížil, že ide o 17 hrubých porušení trestného poriadku a ďalších porušení trestného zákona.

 

Mohlo by vás zaujímať: Exšéf SIS Pčolinský po prepustení na slobodu potvrdil, že bol umlčaný!

„Pred viac ako polrokom sme upozorňovali na to, že by bolo veľmi zlé, ak by sa kyvadlo spravodlivosti vychýlilo z toho mafiánskeho spôsobu vládnutia Roberta Fica a presunulo sa na opačnú stranu, kde by si skupina ľudí privatizovala spravodlivosti, aj keď v mene pekného cieľa,“ povedal Kollár. Hnutie Sme rodina sa od takýchto praktík dištancuje.

Generálna prokurátora SR dnes zrušila vznesenie obvinenia voči podnikateľovi Jaroslavovi Haščákovi, Ľubomírovi Arpášovi a Dane Arpášovej a tiež obe obvinenia voči exriaditeľovi Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimírovi Pčolinskému.

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZÁCIA: Vladimír Pčolinský ide na slobodu! Zoroslav Kollár ho nasleduje



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies