Včera mali horskí záchranári plné ruky práce

NETKY.SK • 1 Január 2017, 12:43 • 2 min
Včera mali horskí záchranári plné ruky práce

POPRAD - V posledný deň roka 2016 mali záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) plné ruky práce vo všetkých horských oblastiach.

slovakia

left justify in out

Spoločne ošetrili na lyžiarskych svahoch 31 úrazov. Mimo lyžiarskych tratí pomáhali v dvoch prípadoch. Operačné stredisko tiesňového volania prijalo 17 žiadostí o pomoc, z toho tri prípady boli riešené v spolupráci s rýchlou zdravotnou pomocou, Policajným zborom SR a Hasičským a záchranným zborom, informovali záchranári na svojej internetovej stránke.


Dnes hodinu po polnoci požiadali horských záchranárov z Oblastného strediska Veľká Fatra o pomoc z Apres-ski baru na Martinských holiach, kde si 22-ročný muž pri páde zo stoličky poranil rebrá. Po poskytnutí prvej pomoci previezli mladíka pomocou skútra a terénneho vozidla do dostupného terénu, kde ho odovzdali privolanej posádke Rýchlej zdravotnej pomoci.


V skorých ranných hodinách v prvý januárový deň požiadali horských záchranárov o pomoc aj policajti z Brezna. Privolali ich do hotela Kosodrevina v Nízkych Tatrách, kde si muž so ženou riešili svoje nezhody. Horskí záchranári policajtov v tomto prípade vyviezli do neprístupného terénu k hotelu a následne ich pomocou snežného skútra a terénneho vozidla zviezli dolu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies