Skutočná láska nehľadí ani na farbu pleti

NETKY.SK • 26 November 2020, 6:2 • 2 min
Skutočná láska nehľadí ani na farbu pleti

Jej pleť je biela ako sneh, zatiaľ čo tá jeho je nepochybne tmavá. Spoločnosť, v ktorej platí tichý rasizmus, káže poddať sa pravidlám, ale srdce má, ako vždy, iný názor.

slovakia

left justify in out

Pre lásku sa bojovať oplatí, to vie hádam každý. Problém je v tom, že väčšina má akúsi mieru znesiteľnosti, a ak sa tá prekročí, ani obrovský cit nie je dostatočnou motiváciou nevzdať sa.
 

img

 

Myslí si to tiež
V ľúbostnom vzťahu je všetko zložité, a platí to o to viac, ak sa doň zapletú dvaja strápení tínedžeri. Lucia Braunová si to myslí tiež, a preto napísala knihu s pútavým a zvedavosť vzbudzujúcim názvom, Všetko, na čom záleží.
 

Nové prostredie

 

Júlia je dievčina s veľkým srdcom a ešte väčším bôľom. Má akúsi traumu - akési tajomné tušenie, že kedysi ju zastihla tragédia, o ktorej sa jej ale nikto nezmienil ani slovo.
Je trochu samotárka, alebo to tak aspoň pôsobí, keď prekročí prah strednej školy ako jej novoprisťahovaná žiačka.
Nepozná nikoho, iba dávnu priateľku a je ťažké predrať sa v dave neznámych tvárí a nevyslovených tajomstiev.
 

img

 

Tanec
Adrián je Cigán, ale pochádza zo slušnej rodiny. Drie ako mulica a pre rodinu by ochotne obetoval aj život. Postupné dospievanie pre neho nepredstavuje bezstarostnosť, naopak, na pleciach nesie ťarchu veľkú ako jedna dedina. Rozptýlenie predstavuje iba tanec, rytmus cíti v duši, koluje mu v krvi a je súčasťou každého pohybu.

 

Zrážka

Keď jeho svet nečakane vtrhne do toho jej, môže sa stať jediné - zrodí sa láska, ktorej hĺbka prekračuje spoločenskú normu a vzájomnú odlišnosť. Zdá sa, že je to osud, že sa nad nimi Boh zľutoval a doprial im útechu v podobe blízkosti toho druhého.

 

img

 

Nebude to ľahké
Ak by existovala úplná a dokonalá spravodlivosť, bolo by ich spojenie bez jediného fliačika. Romantika, nanešťastie, občas s obľubou hrá krutú hru a skúša lásku dovtedy, kým sa jej to nezunuje.

 

img


Nebude to ľahké, až kým sa neodhalí veliké tajomstvo. Vzíde z toho aj úsmev, aj slza, aj bitka s predsudkami. Nakoniec sa ukáže, že budúcnosť sa nemôže uskutočniť, kým sa nepochová minulosť.

 

O knihe 

Lucia Braunová je nepochybne nielen talentovaná spisovateľka, ale aj výnimočná znalkyňa ľudskej povahy. Do navonok jednoduchého príbehu vložila napätie, lásku, ale predovšetkým dušu. Všetko, na čom záleží, je povinný liek pre každú vekovú kategóriu.

 

Zakúpiť sa dá s pomocou pár kliknutí.
https://www.martinus.sk/?uItem=815961



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona