Vatikánsku konferenciu o klimatickej zmene otvorí šéf OSN

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 07:42 • 2 min
Vatikánsku konferenciu o klimatickej zmene otvorí šéf OSN

NEW YORK - Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun otvorí tohtomesačné významné vatikánske stretnutie k očakávanej encyklike pápeža Františka o klimatickej zmene.

slovakia

left justify in out

Pan Ki-mun sa na akcii, ktorá bude 28. apríla, stretne s americkým ekonómom Jeffreym Sachsom a čelným pápežovým predstaviteľom pre životné prostredie, kardinálom Peterom Turksonom, informovala tlačová agentúra AP. Turkson pomáhal pri písaní prvého návrhu nadchádzajúcej vzácnej pápežovej encykliky o globálnom otepľovaní a životnom prostredí.

 

Organizátori uviedli, že akcia pod názvom Protect the Earth, Dignify Humanity (Chrániť Zem, pozdvihnúť ľudstvo) upozorní na morálne dimenzie ochrany životného prostredia pred zverejnením encykliky v lete. Cieľom akcie je vybudovať globálne náboženské hnutie pre boj s klimatickou zmenou.

Konanie konferencie oznámili na webových stránkach Pápežská akadémia vied, Pápežská akadémie sociálnych vied a vatikánska iniciatíva za ukončenie otroctva, uviedla tlačová agentúra AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies