Poslanec Kremský s dobrou správou pre Slovensko

NETKY.SK • 17 August 2022, 10:16 • 2 min
Poslanec Kremský s dobrou správou pre Slovensko

BRATISLAVA - Poslanec z hnutia Obyčajní ľudia a Nezávislé osobnosti priniesol na sociálnej sieti správu o raste hrubého domáceho produktu.

slovakia

left justify in out

Peter Kremský píše: „Výborná správa pre Slovensko! Hrubý domáci produkt stále rastie, v 2. štvrťroku sa zvýšil o 1,7 %. Dostal sa tak takmer na úroveň 2Q 2019, teda predkrízových časov. Zamestnanosť sa zvýšila o 2,4 %, prácu má 2,43 mil. osôb. Ekonomika stále vytvára pracovné miesta."

 

Zo sveta: Časť Spojeného kráľovstva bojuje so záplavami. Toto ohrozuje ľudí!

 

img


„Skvelou správou je aj to, že stúpa spotreba domácností, ktorá najviac poháňa rast HDP. Znamená to, že vláde sa darí udržiavať príjmy obyvateľov také, aby mali z čoho nakupovať a zvládať rastúce ceny. Aj keď možno máme pocit že nie, fakty hovoria jasne. Ľudia nakupujú viac napriek zdražovaniu," dodáva poslanec za OĽaNO. 

 

img


„Je ten rast HDP o 1,7 % málo? Boli sme zvyknutí na viac, rasty cez 3 % sú žiaľ iba spomienkou. V čase vojny v susednej krajine je to však veľmi slušné. Prečo? Vojna a pandémia narušila toky tovarov a priemysel s tým má obrovské problémy. Najmä automobilový produkuje možno dve tretiny toho, čo by mohol. Ak by šiel naplno, bol by rast aj 3 %," uvádza Kremský a na záver dodáva: 

 

„Je dôležitá úloha štátu zabezpečiť ekonomike dostatok energií a zastaviť ich extrémne zdražovanie. Inak by to totiž mohlo dopadnúť znižovaním výroby, prepúšťaním a odchodom firiem zo Slovenska. Verím, že aspoň elektrina, ktorej vyrábame na Slovensku dosť, sa prestane predávať 10x drahšie ako sa vyrobí."

 

Najnovšie správy z Ukrajiny: Zelenskyj: „O vojne som vedel dopredu, ľudí som nevaroval, aby neušli."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona