Vatikán sa bude starať o rodinu utečencov z ostrova Lampedusa

NETKY.SK • 8 September 2015, 06:56 • 2 min
Vatikán sa bude starať o rodinu utečencov z ostrova Lampedusa

VATIKÁN - Hlavný kňaz Baziliky svätého Petra vo Vatikáne Angelo Comastri dnes oznámil, že už hľadajú konkrétnu rodinu utečencov, o ktorú sa bude jeho vatikánska farnosť starať. Reagoval tak na dnešnú výzvu pápeža Františka, aby všetky rímskokatolícke farnosti a náboženské obce v Európe na znak solidarity prijali migrantov.

slovakia

left justify in out

Kardinál Comastri informoval, že rodinu, o ktorú sa jeho farnosť bude starať, vyberú spomedzi novopríchodzích migrantov na malom talianskom ostrove Lampedusa. Kardinál spresnil, že rodinu ubytujú v byte neďaleko Vatikánu, takže bude môcť využívať zdravotnícke služby Svätej stolice a nebude zaťažovať taliansky štátny systém.

 

Comastri v dnešnom interview pre televíznu stanicu Konferencie biskupov Talianska povedal, že ďalšou prioritou bude nájsť rodičom zamestnanie.

 

Kardinál podľa tlačovej agentúry AP dodal: "Potom budeme dúfať, že sa sami začlenia do talianskej a rímskej spoločnosti a že majú budúcnosť."

 

František v nedeľu oznámil, že dve vatikánske farnosti - pri Bazilike svätého Petra a pri Kostole svätej Anny - sa budú starať o dve rodiny migrantov. Pápež zároveň vyzval aj ostatných, aby nasledovali tieto kroky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies