Vatikán odvolal nuncia v Dominikánskej republike pre podozrenie z pedofílie

NETKY.SK • 5 September 2013, 07:58 • 2 min
Vatikán odvolal nuncia v Dominikánskej republike pre podozrenie z pedofílie

VATIKÁN - Vatikán odvolal z funkcie svojho apoštolského nuncia v Dominikánskej republike, ktorého miestne médiá obvinili zo sexuálneho zneužívania detí. Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na vatikánskeho hovorcu Federica Lombardiho.

slovakia

left justify in out

Podľa neho Svätá stolica "v posledných týždňoch" uvoľnila poľského biskupa Józefa Wesolowského z úradu nuncia a povolala ho naspäť do Vatikánu. "Svätá stolica začala vyšetrovanie," povedal Lombardi ohľadne prípadu 65-ročného Wesolowského, ktorý bol pápežským vyslancom v Santo Domingu skoro šesť rokov. Vo vatikánskych diplomatických službách pôsobí už viac ako tri desaťročia. 

Wesolowski podľa dominikánskeho investigatívneho žurnalistu Nuria Pieru opakovane vyhľadával platený pohlavný styk s nedospelými osobami v Santo Domingu, uviedli noviny Dominican Today. Vyšetrovanie podozrení zverejnených v miestnej tlači už začal vyšetrovať aj úrad generálneho prokurátora Dominikánskej republiky. Agentúra AP označila náhle odvolanie nuncia za veľmi nezvyčajný krok. Nový pápež František už niekoľko týždňov po svojom marcovom zvolení vyjadril želanie, aby katolícka cirkev pod jeho vedením podnikla rozhodné opatrenia proti zneužívaniu detí kňazmi a zasadila sa za potrestanie vinníkov takýchto činov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies