Vata fest v Seredi prilákal viac ako tisíc ľudí z regiónu

NETKY.SK • 25 August 2023, 08:00 • 2 min
Vata fest v Seredi prilákal viac ako tisíc ľudí z regiónu

SEREĎ - Multižánrový kultúrny festival Vata fest, ktorý sa uskutočnil počas uplynulého víkendu v Seredi, prilákal na svoj program viac ako tisíc ľudí galantského a seredského regiónu.

slovakia

left justify in out

V Zámockom parku sa stretli záujemcovia o hudbu, výtvarné umenie, divadlo, fotografiu, tvorivé workshopy a diskusie zo zaujímavými hosťami. Informovala o tom za organizujúce Komunitné centrum (KC) Priestor predsedníčka Miroslava Sabová Dudášová. Na aktuálny piaty ročník organizátori vybrali tému Nový impulz.

 

"Znamená to zdvihnúť hlavu hore, obzrieť sa vôkol seba, zaujímať sa o komunitu, ľudskosť, pochopenie, láskavosť a toleranciu a nepodliehať negatívnym vplyvom," uviedla. Aktuálny ročník komunitného festivalu predstavil popri vystúpeniach aj príbehy osobností z mimovládneho sektora, ktoré prinášajú nový impulz do života ľudí nielen v Seredi. 

"Svoju motiváciu pre prácu predstavili Flek klub/IPčko, seredský zbor Slovenského skautingu, FreePepo, Krajská inovačná a rozvojová agentúra, Združenie rodičov a priateľov LGBT+ ľudí a KC Priestor," doplnila Sabová Dudášová.

Účastníci sa mohli zúčastniť na debatách s umelcami, o histórii seredského kaštieľa - národnej kultúrnej pamiatky porozprávali zástupcovia združení Vodný hrad a Seredské nábrežie. Samostatný program bol pripravený aj pre deti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: KC Priestor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies