AKTUALIZÁCIA: Po príchode Draghiho, Macrona a Scholza sa ozval letecký poplach

NETKY.SK • 16 Jún 2022, 07:42 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Po príchode Draghiho, Macrona a Scholza sa ozval letecký poplach

KYJEV – Francúzsky prezident Emmanuel Macron, nemecký kancelár Olaf Scholz a taliansky premiér Mario Draghi odcestovali vo štvrtok z Poľska vlakom do ukrajinskej metropoly Kyjev, uviedli talianske a nemecké médiá. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 10:30

 

Krátko po príchode nemeckého kancelára Olafa Scholza, francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona a talianskeho premiéra Maria Draghiho sa v ukrajinskej metropole Kyjev vo štvrtok ozvali sirény ohlasujúce letecký poplach. TASR správu prevzala z agentúry DPA, ktorá sa odvolala na svojho reportéra v Kyjeve.

 

img

 

Traja európski lídri pricestovali do Kyjeva vlakom z Varšavy na znak solidarity s Ukrajinou. Starosta Kyjeva Vitalij Kličko ich návštevu vo štvrtok privítal a pre nemecký denník Bild uviedol, že je „šťastný a hrdý“.

 

„Je to znak veľkej podpory v čase, keď navštíviť Kyjev je stále riskantné, pretože strely môžu opäť dopadnúť kedykoľvek,“ podotkol. Návšteva troch európskych lídrov má podľa Klička „predovšetkým veľký symbolický význam a preukazuje Ukrajine podporu v čase vojny“. „V Európe môže byť stabilita len vtedy, keď (ruský prezident Vladimir) Putin ukončí túto krutú vojnu proti našej krajine,“ cituje Klička DPA.

 

 

Pôvodná správa:

 

Nemecká televízna stanica ZDF spresnila, že traja lídri na Ukrajinu odcestovali vo štvrtkových ranných hodinách. Taliansky denník La Reppublica zverejnil aj fotografiu Macrona, Scholza i Draghiho, píše AFP.

 

 

Scholza opakovane kritizovali za to, že počas vojny na Ukrajine nezaujal dostatočne dôrazný postoj proti Rusku a od začiatku ruskej vojenskej invázie (24. februára) ešte nenavštívil Kyjev.

 

img

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj nemeckého kancelára v pondelok vyzval, aby Kyjevu prejavil viac podpory v boji proti ruskej invázii a vyčítal mu, že sa priveľmi obáva možných reakcií Moskvy.

 

Možno vás zaujme: Slovensko darovalo Ukrajine päť vrtuľníkov, informoval o tom minister obrany



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies