Varovanie: Tieto kozmetické výrobky radšej zahoďte!

NETKY.SK • 16 Jún 2014, 14:04 • 2 min
Varovanie: Tieto kozmetické výrobky radšej zahoďte!

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva upozorňuje na nebezpečnú kozmetiku v Európskej únii.

slovakia

left justify in out

Nebezpečná je farba na vlasy Natural hair dye z Ruskej federácie, v ktorej zistili prekročený povolený limit pre celkový počet mikroorganizmov a pri použití výrobku môžu vzniknúť infekcie. Výrobok nahlásili do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky (RAPEX). Informoval o tom hlavný hygienik Slovenskej republiky Ivan Rovný.

 

Do systému RAPEX nahlásili aj kozmetickú súpravu pre deti Children`s make-up set. Súprava obsahuje napríklad červeň na líca, očné tiene, lesk na pery, rúže či lak na nechty. Žltá farba očných tieňov pritom obsahuje olovo. Prítomnosť olova vo výrobku je v rozpore so zoznamom zakázaných látok v kozmetických výrobkoch. Olovo je látka s predpokladanými karcinogénnymi účinkami na človeka, negatívne ovplyvňuje najmä tráviaci trakt, krvný obeh, srdcovo-cievny systém, centrálnu nervovú sústavu, obličky, imunitný systém, reprodukciu a dýchanie. Je možné, že uvedené výrobky sú na trhu aj v Slovenskej republike. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies