Vardy hrdinom Leicestru: Je to jeho sezóna

NETKY.SK • 3 Február 2016, 08:47 • 2 min
Vardy hrdinom Leicestru: Je to jeho sezóna

LONDÝN - Leicester City si udržal líderskú pozíciu v najvyššej anglickej futbalovej súťaži aj po 24. kole. "Líšky" v utorňajšom stretnutí zvíťazili v domácom prostredí nad hráčmi FC Liverpool (2:0) a s trojbodovým náskokom pred Manchestrom City vedú tabuľku Premier League.

slovakia

left justify in out

"The Citizens" zabrali naplno v Sunderlande, v 16. min rozhodol o ich plnom zásahu Sergio Agüero. Londýnsky Arsenal nevyhral už štvrtý duel po sebe, so Southamptonom sa rozišiel bez gólov a figuruje na štvrtej priečke s päťbodovým mankom na Leicester.

 

Zverenci trénera Claudia Ranieriho vrátili súperovi "štefanskú" prehru 0:1 zo záveru uplynulého kalendárneho roka. Leicester sa každým kolom približuje k historickému úspechu. Nasledujúce dve stretnutia však budú pre lídra tabuľky kľúčové. Predstaví sa totiž na ihriskách najväčších konkurentov v boji o titul - Manchestru City a Arsenalu Londýn. "Držíme sa pri zemi, ale ak budeme pokračovať v ceste, po ktorej kráčame, prečo by sme nemali veriť v zisk titulu? To by sa predsa zapísalo do histórie," vyhlásil pre BBC Sport odchovanec Manchestru United vo farbách Leicestru, stredopoliar Danny Drinkwater.

 

Dvojgólovým hrdinom Ranieriho družiny bol v utorok kanonier Jamie Vardy. Dvadsaťdeväťročný rodák zo Sheffieldu si opäť obul strelecké kopačky. Predovšetkým prvý zásah v 60. min bol ukážkový. S inštinktom zabijaka vyštartoval za dlhým pasom Riyada Mahreza a volejom z približne 30 m prekonal Simona Mignoleta. Vardyho kúsok potešil aj trénera anglickej reprezentácie Roya Hodgsona sediaceho na tribúne King Power Stadium.

 

Vardy strelil v Premier League dovedna 23 gólov vrátane 18 tohtosezónnych, proti LFC dosiahol vôbec prvý zásah spoza šestnástky. "Jeho prvý gól bol neuveriteľný. Všetci sme si mysleli, že s loptou zamieri do pokutového územia a on vymietol horný roh liverpoolskej bránky. To len potvrdzuje, že je to Vardyho sezóna. Aj z nenápadnej lopty dokáže vykúzliť veľký gól," pochválil Drinkwater spoluhráča.

 

"Prvý gól bol jednoducho úžasný. Jamie je veľmi rýchly, dokáže vpredu veľa vytvoriť. Neuveriteľné, ako ho Mahrez našiel a ako si Jamie mal čas všimnúť si postavenie brankára a skórovať," skonštatoval po stretnutí pre Sky Sports kouč najväčšieho prekvapenia aktuálnej sezóny Premier League Ranieri.

 

Leicester City má v tejto chvíli na konte 50 bodov, za klubovým maximom zo sezóny 1999/2000 zaostáva iba o päť bodov. "Teraz nás čaká fantastický zápas v Manchestri. Bude dôležité dobre sa zregenerovať. Musíme ísť krok za krokom," doplnil 64-ročný rodák z Ríma.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies