Miloša Zemana po pár hodinách opäť hospitalizovali. Má koronavírus!

NETKY.SK • 25 November 2021, 21:19 • 2 min
Miloša Zemana po pár hodinách opäť hospitalizovali. Má koronavírus!

PRAHA - Vymenovanie nového premiéra Petra Fialu sa tak odkladá na neurčito.

slovakia

left justify in out

Český prezident Miloš Zeman musel byť vo štvrtok večer opätovne prevezený do pražskej Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN). Podľa vyjadrenia jeho hovorcu mal pozitívny test na COVID-19.

 

"Prezident republiky Miloš Zeman bol v rámci štandardov poskytovateľa domácej starostlivosti v popoludňajších hodinách na zámku v Lánoch testovaný na prítomnosť ochorenia COVID-19. Výsledný test bol bohužiaľ pozitívny. Preto v spolupráci s ošetrujúcim lekárom prof. Miroslavom Zavoralom bolo rozhodnuté o prevoze pacienta späť do ÚVN v Prahe za účelom riešenia tejto situácie," napísal v tlačovej správe Zemanov hovorca Jiří Ovčáček.

 

img

 

Riaditeľ Ústrednej vojenskej nemocnice Miroslav Zavoral potvrdil, že sa Miloš Zeman vrátil do ÚVN nakazený covidom"Išlo o rizikový kontakt, preto som dal pána prezidenta dnes popoludní otestovať," povedal českému spravodajskému portálu Zavoral.

 

Šéf lekárskeho konzília Tomáš Zima českej televízii ČT24 povedal, že Zeman nemá žiadne príznaky ochorenia. Hovorkyňa stredočeskej záchrannej služby televízii potvrdila, že prezident bol pri prevoze v stabilizovanom stave.

 

img

 

Informáciu o údajnej nákaze prezidenta ochorením COVID-19 priniesla vo štvrtok večer televízia CNN Prima news a rádio Frekvence 1.

 

Zeman mal podľa pôvodného plánu v piatok vymenovať za nového premiéra lídra strany ODS Petra Fialu. Hovorca Hradu Ovčáček však dodal, že prezidentov "program bude počas liečby ochorenia COVID-19 pozastavený".

 

Súvisiaci článok: Českého prezidenta Miloša Zemana prepustili z nemocnice

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona