Vandali v Donecku poškodili vozidlá pozorovateľov OBSE

NETKY.SK • 25 Júl 2015, 09:13 • 2 min
Vandali v Donecku poškodili vozidlá pozorovateľov OBSE

MOSKVA - Protizápadní demonštranti vo východoukrajinskom meste Doneck, kontrolovanom proruskými povstalcami, poškodili vozidlá Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) a ďalším medzinárodným zoskupeniam. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na oznámenie OBSE.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ruská televízia vo štvrtok priniesla zábery, na ktorých bolo vidno desiatky demonštrantov pred tamojším hotelom, kde sú ubytovaní pracovníci OBSE monitorujúci dodržiavanie prímeria medzi vzbúrencami a ukrajinskými vládnymi silami.

 

V radoch protestujúcich boli väčšinou mladí muži v slnečných okuliaroch, ktorí striekali rôzne nápisy a symboly na autá OBSE a Medzinárodného výboru Červeného kríža (ICRC).

 

Tridsať vozidiel OBSE a ďalších medzinárodných organizácií, ktoré sa stali cieľom útoku vandalov, je dočasne vyradených z prevádzky, uviedol námestník šéfa misie OBSE na Ukrajine Alexander Hug. Podľa jeho slov bola na miesto výtržností vyslaná polícia, tá však proti vandalom nezakročila. "Takéto počínanie je neprijateľné," uviedol Hug a vyzval úrady na prešetrenie celej záležitosti.

 

Medzinárodní pozorovatelia neďaleko frontovej línie naďalej zaznamenávajú prílev ťažkých zbraní z oboch strán konfliktu, a to napriek minskej mierovej dohode podpísanej vo februári. Neutíchajúce boje medzi separatistami a armádou na východnej Ukrajine si vyžiadali od vlaňajšieho apríla viac než 6400 obetí na životoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies