AKTUALIZÁCIA: Pri Nových Zámkoch spadlo lietadlo! Zomrela jedna osoba

NETKY.SK • 12 Jún 2022, 15:05 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Pri Nových Zámkoch spadlo lietadlo! Zomrela jedna osoba

NOVÉ ZÁMKY – Pád malého lietadla v okrese Nové Zámky v lokalite Nový Gúg si vyžiadal jednu obeť.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 15:45 (9. 6. 2022)

 

Posádku tvorili dvaja českí občania. „Jeden skonal vo vrtuľníku leteckej záchrannej služby, druhý bol prevezený posádkou rýchlej lekárskej pomoci s ťažkými poraneniami na oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny fakultnej nemocnice v Nových Zámkoch,“ informovala Darina Schreková z oddelenia komunikácie Záchrannej zdravotnej služby (ZZS) Bratislava.

 

Na miesto sa presúvajú aj pracovníci Leteckého a námorného vyšetrovacieho útvaru. „Príčina pádu je nateraz v štádiu vyšetrovania. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Komárne vo veci začal trestné stíhanie pre trestné činy usmrtenia a ublíženia na zdraví,“ uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre na sociálnej sieti.

 

 

Pôvodná správa:

 

Druhá osoba je v kritickom stave. TASR o tom informovala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová. Záchranári dostali informáciu o páde lietadla na tiesňovú linku približne o 11.00 h. „Na mieste sa podľa dostupných informácií mali nachádzať dvaja ťažko zranení. Okamžite sme aktivovali pozemných aj leteckých záchranárov, aby im pomohli,“ uviedla Krčová.

 

Ako doplnila, obaja muži utrpeli tzv. polytraumu. „Išlo o viaceré poranenia celého tela a záchranári ich po ošetrení previezli do nemocnice v kritickom stave. Žiaľ, jeden z mužov zomrel krátko po transporte,“ povedala hovorkyňa záchranárov.

 

Možno vás zaujme: Politici sa rozchádzajú v názoroch na formu protiinflačnej pomoci ľuďom



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies