Vandali poškodili provizórny pomník zastreleného Borisa Nemcova

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 14:40 • 2 min
Vandali poškodili provizórny pomník zastreleného Borisa Nemcova

MOSKVA - Vandali z radov ruských nacionalistov poškodili provizórny pomník zastreleného opozičného politika Borisa Nemcova v centre Moskvy, oznámila dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Nemcova zastrelili v noci na 28. februára niekoľko desiatok metrov od hradieb Kremľa, keď sa so svojou ukrajinskou priateľkou po Veľkom moskovskom moste vracal do svojho bytu.
     

Stúpenci zavraždeného politika umiestnili na mieste vraždy jeho fotografie, kytice kvetov a tabuľku s nápisom "Nemcovov most". Provizórny pamätník sa stal tento týždeň terčom útoku skupiny údajných ruských "vlastencov", stúpencov separatistov na východe Ukrajiny. 
     

Vandali polepili pomník nálepkami s nápisom "Zradca ruských záujmov" a tabuľku s nápisom posprejovali a rozlámali. Nemcovovi priaznivci útok rozhorčene odsúdili a pamätník rýchlo obnovili do pôvodnej podoby. 
     

Páchatelia si svoje počínanie aj odfotografovali a zábery rozšírili prostredníctvom internetových sociálnych sietí. K útoku na pamätník sa neskôr prihlásila pochybná prokremeľská skupina s názvom Občianske hnutie juhovýchodnej Ukrajiny (SERB). 
     

Podľa vyjadrenia samotných vandalov malo ísť o reakciu na snahy o premenovanie Veľkého moskovského mosta na Nemcovov most, uviedla televízia BBC. 
     

Boris Nemcov je najprominentnejším kritikom Kremľa zavraždeným za ostatných 15 rokov, čo je pri moci ruský prezident Vladimir Putin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies