Vandali podpálili palestínsku mešitu v Predjordánsku

NETKY.SK • 25 Február 2015, 10:42 • 2 min
Vandali podpálili palestínsku mešitu v Predjordánsku

JERUZALEM - Palestínska mešita v Predjordánsku sa stala dnes nadránom terčom útoku vandalov, ktorí ju podpálili a na mieste zanechali nápisy v hebrejčine. Hlavnými podozrivými sú židovskí extrémisti, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Guvernér betlehemského regiónu potvrdil, že mešitu v dedine Džabá podpálili neznámi páchatelia dnes na úsvite, pričom okrem stien poškodili aj podlahu s kobercami a rozbili okná. Požiar vznietil horiaci predmet vhodený dovnútra budovy. Úplnému zničeniu mešity zabránil len pohotový zásah miestnych obyvateľov.

 

Podľa informácií izraelských médií na stenách zostali okrem židovskej Dávidovej hviezdy aj heslá používané židovskými extrémistami. Prípad začala vyšetrovať izraelská armáda.

 

Pravicoví židovskí radikáli v posledných rokoch opakovane útočia na mešity, kostoly, palestínske vozidlá, a dokonca aj na izraelské vojenské základne a umiernené židovské skupiny. Týmto spôsobom protestujú proti opatreniam izraelskej vlády, ktoré sa týkajú aktivít židovských usadlíkov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies