Van Gaal po remíze v manchesterskom derby: Mali sme v závere smolu

NETKY.SK • 26 Október 2015, 09:36 • 2 min
Van Gaal po remíze v manchesterskom derby: Mali sme v závere smolu

MANCHESTER - Po mestskom derby sa vrátili na čelo anglickej Premier League. Futbalisti Manchestru City uhrali na pôde United bezgólovú remízu a v tabuľke o skóre predstihli Arsenal Londýn.

slovakia

left justify in out

"Červení diabli" boli počas celého zápasu aktívnejším tímom, veľké šance si však vypracovali až v závere. Striedajúci Jesse Lingard opečiatkoval v 84. minúte brvno a ďalšiu príležitosť mu dobrým zákrokom zmaril brankár Joe Hart.

 

Trénera United Louisa van Gaala mrzelo, že jeho zverenci nezabodovali na Old Trafford naplno. "Pre oba tímy to bol veľmi náročný zápas. Počas celých 90 minút sme kontrolovali hru, čo v konfrontácii s Manchestrom City nikdy nie je jednoduché, mali sme však smolu. V závere pri šanciach Lingarda sa šťastie priklonilo na stranu súpera. Chceli sme získať tri body, no nepodarilo sa nám to," uviedol holandský kormidelník pre akreditované médiá.

 

Van Gaal mal ťažké srdce na rozhodcu, ktorý v druhom polčase po súboji Andera Herreru s Raheemom Sterlingom neodpískal v prospech domácich pokutový kop. "Musím si pozrieť ešte celú situáciu v opakovanom zázname, no podľa mňa sa mala pískať penalta. Rozhodca to nemá ľahké, musí sa rozhodnúť v sekunde. Už roky volám po zavedení modernej technológie na posudzovanie sporných situácií v šestnástke, no v tomto smere sa cítim, ako keby som sám kráčal po púšti."

 

Čílsky kormidelník v službách "Citizens" Manuel Pellegrini bol s deľbou bodov spokojný, mal však výhrady k predvedenému výkonu. "Remíza na pôde Manchestru United je dobrým výsledkom. Vďaka zisku bodu sme sa vrátili na špicu tabuľky, náš spôsob hry sa mi však nepáčil. Bol to príliš pretaktizovaný zápas, fanúšikovia chceli vidieť atraktívnejší futbal. Ani jeden z tímov nebol veľmi kreatívny, my sme dobre bránili," povedal bývalý lodivod Malagy a Villarrealu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies