Fascinujúce! Už ako päťročnej jej Boh predpovedal, že bude Miss

NETKY.SK • 24 November 2020, 07:35 • 2 min
Fascinujúce! Už ako päťročnej jej Boh predpovedal, že bude Miss

Hovorí sa, že bola najmenej pravdepodobnou víťazkou súťaže Miss Amerika a niet sa čo čudovať. Naozaj sa to udialo neuveriteľne.

slovakia

left justify in out

Cheryl Prewitt sa narodila ako druhé dieťa spomedzi štyroch súrodencov. Rodičia, obaja čestní a usilovní, viedli deti k úcte k práci.


Otec sa živil ako tesár, a keďže bol nesmierne vyhľadávaný, s dôverou nechal manželku, aby sama viedla rodinný obchod. Obdobie ranného detstva sa preto Cheryl spája s pomocou pri čomkoľvek, čo bolo nutné, pričom nezáležalo na tom, či sa potreba týkala čistenia, zametania dlážky alebo asistovania návšteve v podobe doručovateľa.

 

Lekcia
Ako dieťa získavala neoceniteľnú lekciu. Či už to bolo pozorovanie, ako je treba múdro zaobchádzať s financiami alebo uvedomenie si, že toho, čo má, je viac ako toho, čo jej chýba. Áno, peňazí nebolo v rodine nazvyš, ale v láske nedostatkom netrpel nikto.

 

img


Občas, keď jej matka musela venovať pozornosť zákazníkovi a blížila sa hodina večere, zahľadela sa na dcéru a prikázala:
„Choď uvariť večeru."


Cheryl, pravdaže, nemala najmenšie tušenie, ako také čosi urobiť, a preto očakávala podrobné inštrukcie. Na jazyku ju pálilo najmenej tisíc otázok, avšak zakaždým dostávala jedinú odpoveď:
„Prídeš na to."
A bolo to tak.

 

Viera
Rodinná výchova mala v sebe zakorenenú hlbokú vieru v Boha. Každý jej člen bol hudobne nadaný, vďaka čomu vznikla gospelová skupina a Cheryl bola, ako inak, jej súčasťou.
Ako päťročné dievčatko sa vyšplhala k pianu a hrala bez toho, aby ju predtým ktokoľvek učil. Zapísať sa na hudobnú výchovu bolo možné až od veku osem rokov, a keď ich Cheryl dovŕšila, na prvú hodinu sa dostavila s väčšinou vedomostí, ktoré na hru na klavíri potrebovala.

 

Mliekar
Pán Horton bol známy mliekar, ktorý rodinný obchod pravidelne zásoboval. Kedykoľvek sa stretol s Cheryl, pozrel jej do očí a vyhlásil:
„Dievča, jedného dňa budeš Miss Amerika."
Cheryl si sen o výhre v súťaži krásy uložila do duše a verila mu, pokladala ho za odkaz od Boha.

 

Tragédia
V roku 1968 sa však stalo čosi nepredstaviteľné. Cheryl utrpela fatálny úraz pri autonehode a jej zdravie sa rútilo. Zlomenú mala tak chrbticu, ako aj panvu, tvár sa jej zošívala minimálne sto ráz a lekár predpovedal, že možno nikdy viac nebude chodiť.

 

img


Niekoľkomesačný pobyt v nemocnici si vyžadoval jej pevnú vôľu, trpela bolesťou, bolo nutné naťahovať kosti, a aj keď sa postavila, ľavá noha bola cítiteľne slabšia a kratšia. 
A sen o Miss sa zmenšoval. Mohol by Boh spôsobiť niečo také nemožné?
Napriek nelichotivej prognóze sa jej viera v Stvoriteľa prehĺbila natoľko, že s ním vstúpila do blízkeho vzťahu a rozhodla sa ho nasledovať po zvyšok života.

 

Zázrak
Cheryl študovala Bibliu, spolužiaci ju dokonca prezývali kazateľka. Ona sa učila o tom, ako je Boh schopný uzdravovať aj v terajšku a že jeho moc je neobmedzená.
Niet divu, že ju tvorca odmenil. Keď totiž dostala pozvanie na bohoslužbu v Jacksone, priamo v rámci trvania sa každý stal svedkom zázraku. Jej noha pred zrakom veriacich z ničoho nič narástla.

 

Kráľovná
Napokon dala opäť šancu snívaniu a už ju nič nemohlo zastaviť. Občas ju zmáhala túžba vzdať sa, občas si myslela, že je pristará a nevhodná na kráľovnú krásy. Na ceste za víťazstvom však vytrvala a vyplatilo sa.
Najskôr získala titul ako Miss Mississippi a potom sa dostavila celonárodná výhra. Všade, kam vošla, nezabúdala ďakovať Bohu. Vo finálový večer sa modlila a prosila, nech nastane vôľa najvyššieho a dá jej to, čo chce, aby mala.


„Keď Boh mohol spôsobiť, že ja som sa stala Miss, potom môže urobiť čokoľvek pre kohokoľvek," hovorí Cheryl Prewitt, ktorá si zaslúži viac ako veľký obdiv.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies